Najnovije vesti

JANKOVIĆEV POKRET NAJAVIO PROTEST 4. FEBRUARA U BEOGRADU: 12 opozicionih stranaka dogovorilo zajedničku kontrolu izbora
Foto: Beta/Emil Vaš

izbori u beogradu

JANKOVIĆEV POKRET NAJAVIO PROTEST 4. FEBRUARA U BEOGRADU: 12 opozicionih stranaka dogovorilo zajedničku kontrolu izbora

Beograd

Pokret slobodnih građana saopštio je danas da su predstavnici 12 opozicionih stranaka i pokreta dogovorili saradnju na kontroli izbora i najavili protest ispred zgrade RTS, zbog, kako kažu, kontinuiranog kršenja zakona i blokade opozicije na javnom servisu.

 

Kako se navodi u saopštenju, na protestu koji će biti održan 4. februara, zahtev će biti da RTS i drugi mediji "poštuju zakon i standarde struke i obezbede ravnomernu zastupljenost političkih aktera".

 

"Biće zatražena i smena direktora i urednika informativnog programa zbog višegodišnjeg nezakonitog, politički pristrasnog rada. Opozicija će formirati odbor za organizaciju protesta ispred RTS, kao i radnu grupu za saradnju u kontroli izbora", navodi se u saopštenju PSG.

 

Dogovor su napravili predstavnici DS, DJB, Levice Srbije, Narodne stranke, Nove stranke, PSG, Pokreta za preokret, Pokreta protiv diktature, SDS, Dveri, Grupe građana "Šta radite bre" i stranke Zajedno za Srbiju.

 

(Kurir.rs/Tanjug)

Foto Beta/Emil Vaš

 

 

 

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

 

KURIR TV VESTI: PLENKOVIĆU, ODAJ POČAST ŽRTVAMA JASENOVCA! Šta je sve Ivica Dačić poručio hrvatskom premijeru usred Njujorka?

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...