DRAMATIČNA NOĆ IZA BEOGRAĐANA: 4 povređena u 3 saobraćajke, žena (48) na reanimaciji
Foto: Nebojša Mandić/Ilustracija

Hitna pomoć intervenisala 113 puta

DRAMATIČNA NOĆ IZA BEOGRAĐANA: 4 povređena u 3 saobraćajke, žena (48) na reanimaciji

Beograd -

U Beogradu su se noćas dogodile tri saobraćajne nezgode u kojima su povređene četiri osobe, među kojima jedna žena sa teškim povredama koja je prevezena na reanimaciju Urgentnog centra, rekla je jutros portparolka Hitne pomoći Nada Macura.

Prema njenim rečima, u 23:17 časova u udesu u Vodovodskoj ulici teške povrede je zadobila žena starosti oko 48 godina, nakon čega je prevezena u Urgentni centar. U udesu koji se dogodio na uglu Skender Begove i Kninćaninove u 19:25 povređen je muškarac starosti oko 24 godine koji je zbrinut na licu mesta i dobio uput za dalje lečenje.

U 20:20 došlo je do udesa u Avalskoj ulici na ulazu u Ripanj, a povrede kuka i glave zadobila su dva muškarca starosti 44 i oko 42 godine koji su prevezeni u Urgentni centar.

Tokom noći su se, kako je Macura navela, najviše javljali astmatičari, srčani bolesnici sa bolovima u grudima, osobe sa hipertenzijom, i onkološki bolesnici, a veliki broj poziva upućeni su zbog visokih temperatura, respiratornih infekcija i osipnih groznica.

Hitna pomoć je u toku noći zabeležila 113 intervencija od kojih 15 na javnom mestu, a juče u toku dana 176 od kojih 54 na javnom mestu.

Macura je dodala da se u toku dana juče dogodilo sedam saobraćajnih nezgoda od kojih jedna sa teškim povredama, da je zabeležen jedan pad sa visine kao i jedno upucavanje nakon kog je povređena osoba prevezena na Instituit za ortopediju na Banjici.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Nebojša Mandić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track