Najnovije vesti

NOVO U BG VRTIĆIMA: Panik-tasteri do kraja godine u svim obdaništima
Foto: Profimedia

nov sistem brzog alarmiranja hitnih službi

NOVO U BG VRTIĆIMA: Panik-tasteri do kraja godine u svim obdaništima

Beograd

BEOGRAD - Kako bi se povećala bezbednost dece u beogradskim vrtićima i kako bi se bolje zaštitila imovina predškolskih ustanova, do kraja godine bi svi vrtići u Beogradu trebalo da dobiju panik-tastere, nove sisteme brzog alarmiranja hitnih službi, najavio je gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak.

On je izjavio da je prvi korak već napravljen krajem prošle godine kada je izrađen elaborat o bezbednosti boravka dece u vrtićima i zaštiti imovine predškolskih ustanova.

- Bezbednost dece u vrtićima je prioritet ali i zaštita imovine koja je naročito noću i vikendima često bila na meti vandala  rekao je Gak. Panik-tasteri su, kako je objasnio, moderni sistemi povezivanja policije i hitnih službi u situacijama kada je to potrebno, sa alarmnim sistemima za neovlašćene ulaske u objekte i dvorišta vrtića.


Gak je rekao da se još razmatraju detalji ovog projekta, pa će se nakon ispitivanja tržišta i analize odlučiti da li je isplativije da se uređaji za ove sisteme kupe ili iznajme sa mesečnom nadoknadom kompanijama koje se bave sigurnosnim sistemima.

- Osim veće bezbednosti dece ideja je da se ovim sistemom uvedu i validatorske kartice za roditelje za ulazak u vrtiće što bi dalo precizniju statistiku dolaska dece a time i uštede jer bi se i preciznije mogao planirati broj isporučenih obroka za mališane - rekao je Gak.

On je zaključio da će ovo biti jedan od boljih projekata u sektoru predškolskog obrazovanja jer će uliti više sigurnosti roditeljima ali će i olakšati posao zaposlenima u vrtićima koji, kako je rekao, rade jedan od najodgovornijih poslova.

 

(Kurir.rs/Beoinfo/Novosti/Foto: Profimedia)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...