GRUPA GRAĐANA ŠTA RADITE BRE: Zalažemo se za veću brigu o deci i penzionerima
Foto: Fonet/Zoran Mrđa

izbori u beogradu

GRUPA GRAĐANA ŠTA RADITE BRE: Zalažemo se za veću brigu o deci i penzionerima

Beograd -

Kandidati za odbornike Grupe građana "Šta radite bre - Marko Bastać" na izborima za Skupština grada Beograda izjavili su danas da se zalažu za veća izdvajanja i bolju brigu o starijama i deci sa smetnjama u razvoju.

Kandidatkinja za odbornicu Mila Popović je, kako je saopšteno, govorila o problemima porodica sa decom koja imaju smetnje u razvoju i neophodnosti da im se omogući što bolja pomoć."U projektu 'Beograd dom svih nas' hoćemo da obezbedimo lične pratioce i personalne asistente za svako dete kome su potrebni. A ne da se roditelji suočavaju sa dugim listama čekanja. Inkluzivni model obrazovanja koji je standard i zakonska obaveza u svetu podrazumeva odgovarajuće stručne kadrove, posvećenije i motivisanije nastavnike i prilagođene udžbenike", rekla je Mila Popović.

Ona je kazala da novca ima i da Beograđanima nisu potrebne preskupe jelke i ulična rasveta koja radi pet meseci.

Slikarka i kandidatkinja za gradsku odbornicu Snežana Bošković rekla je da je penzionerima u Beogradu potrebno više gerontodomaćica, besplatna distribucija lekova, dnevni boravci za one kojima je neophodna stalna nega, besplatna savetovališta za porodice sa dementnim članovima, zabavni i rekreativni programi.

"Da bi ovaj plan pretvorili u održivu gradsku politiku neophodno je brigu o najstarijima sistematizovati u jedan od gradskih sekretarijata. To je naš plan", rekla je Snežana Bošković, navodi se u saopštenju.

(Kurir.rs/Beta)

Foto Fonet/Zoran Mrđa

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track