Najnovije vesti

KOALICIJA DA OSLOBODIMO BEOGRAD: Zabraniti skup povodom godišnjice smrti Milana Nedića
Foto: Demokratska Stranka

izborna kampanja

KOALICIJA DA OSLOBODIMO BEOGRAD: Zabraniti skup povodom godišnjice smrti Milana Nedića

Beograd

Koalicija "Da oslobodimo Beograd" koju čine Demokratska stranka, Socijaldemokratska stranka i Nova, zatražila je danas od policije i tužilaštva da zabrane skup povodom godišnjice smrti Milana Nedića koji je zakazan za nedelju u Beogradu i upozorila da država, ne reagujući na to, prećutno podržava narastajući fašizam u Srbiji.

Insistiramo da se zabrani skup nazvan "Spomen zbor" - Nediću sveću, u organizaciji "Srbske akcije", jer je to sramota za Beograd i za Srbiju, izjavio je šef Izbornog štaba Koalicije "Da oslobodimo Beograd" Balša Božović.

On je na konferenciji za novinare Izbornog štaba Koalicije "Da oslobodimo Beograd" ocenio da na rehabilitacije Nedića i fašizma vlast u Srbiji, nažalost, ćuti.

Božović smatra da su ove godine neofašisti ohrabreni ćutanjem države.

Mnogi pokušavaju da relativizuju antifašističku borbu Srbije, a slobodan Beograd pamti zločine i žrtve, rekao je on i poručio: "Treba nam slobodan Beograd i slobodna Srbija da se takvi događaji ne bi održavali".

Božović je podsetio da je usvojen zakon o zabrani neonacističkih i profašističkih organizacija i pozvao Tužilaštvo da radi svoj posao.

Nije sloboda govora govor mržnje, niti je sloboda delovanja kad se poziva na obračun sa migrantima, zaključio je Božović i pozvao na borbu protiv toga, da se Beograd "oslobodi" 4. marta.

(Kurir.rs/Fonet)

Foto Demokratska stranka

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI ! KAMENOVANA KUĆA BIVŠE SUPRUGE OLIVERA IVANOVIĆA!

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...