Najnovije vesti

OPŠTINA VRAČAR: Besplatne predstave za decu nemaju veze sa politikom, to je poklon
Foto: Dragana Kadić

OPŠTINA VRAČAR: Besplatne predstave za decu nemaju veze sa politikom, to je poklon

Beograd

Opština Vračar saopštila je danas da je Dragan Đilas izneo u javnost "grube laži" u vezi sa zajedničkom akcijom te opštine i Pozorištanca Puž, u okviru koje se deci Vračara tokom zimskog raspusta poklanja 11 besplatnih predstava.

Ružno je, kako navode, što Đilas u svoju politicku kampanju uvodi decu i pokušava da se na tako "primitivan način" obračuna sa Brankom Kockicom, koji je ceo život posvetio deci.

"Ni Dragan Đilas niti bilo ko drugi neće sprečiti decu sa Vračara da gledaju besplatne predstave", kaže se u saopštenju.

Kako je objašnjeno, besplatne predstave u Pozorištu Puž organizovali su u želji da povećaju broj besplatnih programa za decu.

Tim predstavama, ističu, ne prisustvuju predstavnici opštine, kao ni predstavnici bilo koje političke stranke, jer "to ne bi bilo normalno".

"To je moguce lako utvrditi, jer su održane tri predstave na kojima je bilo prisutno 600 dece sa roditeljima koji mogu da posvedoče da je tako", kažu iz opštine.

Kako objašnjavaju, organizovanje besplatnih pozorišnih predstava je deo aktivnosti opštine Vračar u okviru bogatog sadržaja besplatnih programa koji su namenjeni deci.

"Vec drugu godinu zaredom, sva deca Vračara starosti do sedam godina, dobijaju besplatne novogodišnje paketice, tokom januara na platou ispred Hrama Svetog Save organizujemo manifestaciju Božićno seoce , sa besplatnim programima za decu, obezbedeni su vaučeri za besplatnu školu plivanja", kažu iz te opštine.

Takođe, dodaju, opština realizuje program Vrtić sportić" za predškolsku decu, svi trećaci dobijaju računar, a roditelji novorođene dece dobijaju poklon paket i decije sedište za automobil.

Podsećaju da će ove godine, zajedno sa gradom, adaptirati deo zgrade opštine u obdanište, čime će se rešiti problem nedostatka mesta u vrticima. "Većina tih programa za decu nije postojala dok je Đilas vladao Beogradom", ističe se u saopštenju.

(Kurir.rs/Tanjug)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...