BESPLATNO NA SRETENJE: Džabe ulaz u Istorijski muzej Srbije
Foto: Nebojša Mandić

za praznik

BESPLATNO NA SRETENJE: Džabe ulaz u Istorijski muzej Srbije

Beograd -

BEOGRAD 13. februara (Tanjug) - Ulaz u Istorijski muzej Srbije biće besplatan za sve posetioce 15. februara na Dan državnosti Republike Srbije, kao i 19. i 20. februara kada se obeležava 55 godina od osnivanja ove važne institucije kulture.

Takođe, 19. februara na fejsbuk stranici Muzeja biće organizovan nagradni kviz, a pet najbržih učesnika koji tačno odgovore na pitanje u vezi s aktuelnim postavkama dobiće nagradu u vidu ličnog fotografskog portreta urađenog na staklenoj ploči u tehnici mokrog kolodijumskog procesa.

Snimanje nagrađenih će se realizovati u utorak 20. februara od 15 do 18 časova, a portreti na staklu moći će da se preuzmu narednog dana u galeriji Muzeja od 14 do 20 časova.

U okviru proslave 55-godišnjice osnivanja Muzeja,19. februara Istorijski muzej Srbije će upriličiti svečanu dodelu zahvalnica poklonodavcima Muzeja, koji su ovim plemenitim činom u proteklom periodu obogatili muzejske zbirke, omogućivši tako javnosti da se upozna sa brojnim vrednim istorijskim i umetničkim materijalima.

Pored slobodnog ulaza na izložbe, u utorak 20. februara od 18 časova biće organizovan i koncert gitaristkinje Amalije Miler. Na programu su dela Baha, Albeniza i Brauera. U periodu od 15. do 21. februara važiti akcijski popust od 20 do 70% na većinu muzejskih izdanja.

U izložbenom prostoru Muzeja na Trgu Nikole Pašća posetioci mogu da vide izložbe "Đorđe Stanojević - čovek koji je osvetlio Srbiju" i "Smrt Karađorđa Petrovića".

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Nebojša Mandić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track