Najnovije vesti

741 RADNO MESTO U PONUDI: Održan Sajam zapošljavanja u Rakovici, traženi pekari, konobari, modni kreatori!
Foto: Beoinfo

Možda je nešto ostalo upražnjeno...

741 RADNO MESTO U PONUDI: Održan Sajam zapošljavanja u Rakovici, traženi pekari, konobari, modni kreatori!

Beograd

BEOGRAD - U beogradskoj opštini Rakovica održan je peti Sajam zapošljavanja na kojem su 42 firme ponudile 741 radno mesto.

Najviše radnih mesta ponuđeno je za menadžere, knjigovođe, komercijaliste, kuvare, instruktore vožnje, pekare, prodavce, recepcionare, konobare, radnike u grafičkoj delatnosti i radnike fizičko-tehničkog obezbeđenja, navedeno je u saopštenju opštine Rakovica.

Posao na ovom sajmu su mogli da nađu i grafički dizajneri, modni kreatori, mašinski inženjeri i inženjeri elektrotehnike, dermatolozi, tehnolozi i drugi.

Sajam zapošljavanja svečano su otvorili predsednik opštine Rakovica Vladan Kocić, podsekretar u Sekretarijatu za privredu Maja Bajagić, direktor Nacionalne službe za zapošljavanje - Filijala Beograd Dobrosav Marić i predsednik Opšteg udruženja privatnih preduzetnika Rakovice Milivoje Kocić.

foto: AP

Prošle godine na Sajmu zapošljavanja u Rakovici 36 firmi je ponudilo 527 radnih mesta, piše u saopštenju u kom se dodaje da je praćenjem efekata sajma evidentirano da je samo tokom prvih šest meseci nakon sajma, 80 odsto ponuđenih radnih mesta popunjeno novim radnicima.

Sajam zapošljavanja je samo jedna u nizu aktivnosti koje opština Rakovica sprovodi na smanjenju zaposlenosti. U saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje, ta opština organizuje obuke za buduće preduzetnike pod nazivom "Put do uspešnog preduzetništva", dok u saradnji sa Gimnazijom Patrijarh Pavle, organizuje obuke iz engleskog jezika i informatike za nezaposlena lica sa evidencije NSZ.

Sajam zapošljavanja su organizovali opština Rakovica, Nacionalna služba za zapošljavanje i Opšte udruženje privatnih poslodavaca Rakovice.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Beoinfo)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...