(FOTO) U JUNU POČINJU ZAVRŠNI RADOVI: Pogledajte kako će izgledati Trg Slavija
Foto: FoNet/Beoinfo

vidikovac sa pogledom na fontanu

(FOTO) U JUNU POČINJU ZAVRŠNI RADOVI: Pogledajte kako će izgledati Trg Slavija

Beograd -

BEOGRAD - Od juna počinju završni radovi na uređenju najfekventnijeg prestoničkog Trga Slavija, izjavio je glavni gradski urbanista Milutin Folić, najavljujući uređenje poslovnog prostora ispod platforme.

foto: Beoinfo

Kako je predviđeno projektom, na najvećem trgu u gradu biće otvoren info-pult Turističke organizacije Beograda. Tu će se nalaziti i nekoliko lokala trafika. Ispod platoa predviđen je i javni toalet, rekao je Folić za Novosti, prenosi Beoinfo.

Na platou oivičenom ulicama kralja Milutina, kralja Milana i Nemanjinom, nalaze se dve zelene površine, kante za smeće, ulična rasveta i betonski postament za spomenik Dimitriju Tucoviću.

foto: Beoinfo

Izdignuta platforma predstavlja amfiteatar, na kome će se postaviti mobilijar za sedenje. Tu će biti vidikovac odakle se pruža pogled na novoizgrađenu fontanu u centru kružnog toka, objasnio je Folić.

Ovo rešenje sa platformom je odlično da vizuelno ispravi trg. Praktično je što će tu biti turistički info-pult, jer je to jedna od najprometnijih lokacija u gradu, istakao je on.

(Kurir.rs/Fonet/Foto: Fonet/ Beoinfo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track