NOVA KULA OD 22 SPRATA: Položen kamen-temeljac za Drugu kulu Ušće
Foto: Beoinfo

Investicija vredna skoro 65 miliona evra

NOVA KULA OD 22 SPRATA: Položen kamen-temeljac za Drugu kulu Ušće

Beograd -

BEOGRAD - Gradonačelnik Beograda Siniša Mali i članica Odbora direktora "MPC Properties" Tijana Vujović položili su danas kamen-temeljac za novi poslovni objekat "Druga kula Ušće" (Ušće Tower Two), vredna gotovo 65 miliona evra.

"Investicija je vredna skoro 65 miliona evra. Na ovoj lokaciji gradi se 27.000 kvadrata iznad zemlje i još toliko ispod zemlje, što će u potpunosti promeniti ovaj deo Beograda slično kao u Frankfurtu, Londonu, Amsterdamu i drugim važnim finansijskim centrima", kazao je Mali, saopštila je Uprava Beograda.

foto: Beoinfo

Dodao je da će se sa nove kule, od 22 sprata, pružati pogled na rekonstruisan park Ušće i novootvoreni Muzej savremene umetnosti, novu filharmoniju koja će početi da se gradi naredne godine i na Prirodnjački muzej sa akvarijumom.

"Odavde će se videti i nova pasarela koja će spajati

Beton halu i Kalemegdan, a na samo nekoliko stotina metara dalje biće i prva stanica gondole, koja će povezivati park Ušće i Kalemegdan. Sa ove kule videće se i novi most preko Save, čija gradnja počinje narednog leta i koji će, između ostalog, biti pešački i biciklistički", rekao je Mali.

foto: Beoinfo

Vujović istakla je da se radi o strateškom projektu kompanije kojim se podiže nivo modernog poslovanja u Srbiji. "Kula će biti gradjena po standardima klase A, imaće 22 sprata sa 23.200 kvadrata za izdavanje. Gradiće se po standardu zelene gradnje i po BREEAM standardizaciji", kazala je ona.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Beoinfo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track