(FOTO) UDOVIČIĆ: Gradimo dvoranu vrednu 12 miliona evra, bicikli za najbolje đake OŠ Vojvoda Mišić
Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Ministarstvo omladine i sporta

(FOTO) UDOVIČIĆ: Gradimo dvoranu vrednu 12 miliona evra, bicikli za najbolje đake OŠ Vojvoda Mišić

Beograd -

BEOGRAD - Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić najavio je danas da će u toku godine početi radovi na izgradnji nove sportske multifunkcionalne dvorane na Košutnjaku u sklopu Nacionalnog trening centra.

Nova dvorana u okviru kompleksa SRC Košutnjak u Zavodu za sport i medicinu sporta Republike Srbije prostiraće se na površini od 3,36 hektara, a ukupno vrednost investicije iznosi 12 miliona evra.

foto: Tanjug/Zoran Žestić

U okviru multifunkcionalnog objekta nalaziće se trening sadržaji za rvanje, džudo, tekvondo, karate, streljaštvo, sportsko penjanje i dizanje tegova.

Svaki od pomenutih sportova imaće autonomne sadržaje neophodne za obavljanje trenažnog procesa na visokom nivou, specijalizovana borilišta, streljanu i veštačku stenu, saune, prostorije za masažu, namenske teretane, kancelarije za trenere.

Prostorije u okviru multifunkcionalne dvorane namenjene svakom od pomenutih sportova prostiraće se na površini od po 800 do 1.000 kvadratnih metara, u skladu sa zahtevima pojedinačnih sportskih saveza, kao i standardima za ove sportove.

Pored toga, na raspolaganju će biti i zajednički sadržaji u okviru objekta zona za relaksaciju, glavna teretana, sportska sala za takmičenja i sportove sa loptom.

"Želimo da svaki sport dobije svoju bazu i da se naši sportisti pripremaju u Srbiji, da ne idu u inostranstvo, već da sportisti iz drugih zemalja dolaze u naše centre", istakao je Udovičić.

foto: Tanjug/Zoran Žestić

Predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek, olimpijski šampion u rvanju, istakao je da ulaganjem u ovako veliki objekat na svetskom nivou, država pokazuje koliko su joj važni sportisti i sportski radnici.

Udovičić i predsednica Gradske opštine Savski venac Irena Vujović prisustvovali su javnom času u fiskulturnoj sali Osnovne škole "Vojvoda Mišić", gde su poklonili, pored ostalih sportskih rekvizita, bicikle najboljim učenicima.

Ministarstvo sporta i omladine, zajedno sa Sportskim savezom Srbije i Biciklističkim savezom Srbije, poklonili su školi "Vojvoda Mišić" na Savskom vencu i najsavremeniju sportsku opremu, između ostalog lopte, table za košarku, mreže, golove...

Udovičić je naveo da je za poslednje četiri godine za 45 hiljada povećan broj dece u sistemu školskog sporta, te dodao da kako bi se nastavilo sa povećanjem broja dece u tom sistemu, neophodno je da sva deca imaju najbolje uslove.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Tanjug/Zoran Žestić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV VESTI) Evo ko je prva žrtva smrzavanja u Srbiji

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track