RASPISAN KONKURS: Uređuje se Čukarički rukavac
Foto: Beoinfo

Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda

RASPISAN KONKURS: Uređuje se Čukarički rukavac

Beograd -

BEOGRAD - Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda objavila je poziv za otvoreni, projektni, jednostepeni konkurs za urbanističko-arhitektonsko rešenje uređenja Čukaričkog rukavca.

Vesić je precizirao da će rezultati konkursa biti poznati tokom leta, a zadatak je izrada urbanističko-arhitektonskog rešenja uređenja obale, obaloutvrde, površina za sportove na vodi i akvatorije Čukaričkog rukavca, kao i dobijanje procenjene vrednosti radova za kompletno uređenje rukavca.

foto: Beoinfo

Učesnici čiji radovi budu nagrađeni nastaviće da se nadmeću za dodelu ugovora za izradu idejnog rešenja pred Direkcijom za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda.

Čukarički rukavac, sa teritorijom uz njega, predstavlja deo Sportsko-rekreativnog centra 'Ada Ciganlija' i danas se koristi za pasivan i aktivan odmor kroz razne sportske aktivnosti velikog broja građana. U tom delu se nalaze veslački, kajakaški i nautički klubovi, a osim za veslanje, koristi se i za biciklizam i druge vidove rekreacije. U Čukaričkom rukavcu odvojen je prostor za marinu 'Ada Ciganlija'.

Gradski menadžer je podsetio da su 1967. godine izgrađene uzvodna i nizvodna pregrada na rukavcu reke Save, koje su povezale Adu Ciganliju sa desnom obalom i da je tako nastalo Savsko jezero sa površinom od oko 86 hektara.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Beoinfo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track