LOPOVI TERORIŠU TREŠNJU PODNO AVALE: Pustoše kuće i vikednice, zastrašeni meštani se iseljavaju iz sela
Foto: Profimedia

stravično

LOPOVI TERORIŠU TREŠNJU PODNO AVALE: Pustoše kuće i vikednice, zastrašeni meštani se iseljavaju iz sela

Beograd -

Vlasnici i meštani sela Trešnja podno Avale više ne mogu da seizbore sa lopovima koji haraju po njihovim kućama i vikendicama.

Ne postoji kuća koja nije bar jednom obijena, a u poslednjih nekoliko meseci razbojnici su opljačkali oko 40 vikendica i dve prodavnice, navode Večernje novosti.

Uprkos prijavama policiji počinioci nisu pronađeni, a koliko su žitelji Trešnje nemoćni pokazuje natpis na jednoj kući na kome vlasnik navodi da je ona opljačkana 14 puta i da u njoj nema ništa vredno.

Prema navodima meštana, razbojnici u sakciju kreću između dva-tri sata noću , kada svi spavaju, pa ostaju neprimećeni.

- Pre nekoliko dana su mi ukrali ovce, a skorije i alat, 100 litara vina. Živim sama, ali ne želim da me lopovi oteraju iz rođene kuće, kaže meštanka Stojanka MIladinović.

foto: Profimedia

Lopovi odnose sve, od starih papuča i garderobe do alata, dok meštani mole nadležne da im pomognu.

Od pojedinih kuća su ostali samo goli zidovi, a razbojnici su opljačkali i dve prodavnice, sa kojih su skinuli čak i video nadzor.

Meštani su organizovali i dežurstva, a Mirko Mijailovć je čak ponudio i nagradu od 1 000 evra.

- Sve lokalne prodavnice sam oblepio plakatima u nadi da će nam se neko javiti i pomoći nam. Više ne znamo šta da radimo. Sve što smo mogli uradili smo, a ništa nije dalo efekta.

Mnogi meštani su odustali od borbe sa lopovima, mnogi više i nezaključavaju kuće i vikednice i sve što je ostalo su prepustili pljačkašiima, a neki su se odselili, uzalud čekajući pravdu.

(Kurir.rs, Večernje novosti, M. Stanojković)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track