SVE JE SPREMNO ZA MALI I VELIKI MARATON: Dečji je ove, a naredne subote 21. aprila i Beogradski maraton
Foto: Zorana Jevtić

Očekuje se više od 6.500 trkača

SVE JE SPREMNO ZA MALI I VELIKI MARATON: Dečji je ove, a naredne subote 21. aprila i Beogradski maraton

Beograd -

Dečji maraton je finale trka koje su se održavale u vrtićima. Za dve i po decenije, oko četiri stotine hiljada mališana, uzrasta od pet do šest godina, učestvovalo je u maratonu

BEOGRAD - Zamenik gradonačelnika Andreja Mladenović rekao je danas da je sve spremno za Dečji maraton, koji će se održati u subotu, 14. aprila.

On je precizirao da je reč o 25. manifestaciji, te da je ona specifičnost Beograda jer nema mnogo gradova u svetu koji mogu da se pohvale ovakvom trkom.

"Dečji maraton je u stvari finale trka koje su se održavale u vrtićima. Za dve i po decenije, oko četiri stotine hiljada mališana, uzrasta od pet do šest godina, učestvovalo je u maratonu, što zapravo predstavlja njihov ulazak u aktivno bavljenje sportom", istakao je Mladenović.

Zamenik gradonačelnika je ocenio da se grad i gradske službe spremaju i za 31. Beogradski maraton, koji će se održati 21. aprila.

Očekuje se više od šest i po hiljada trkača, a manifestacija je pokrenula i niz akcija koje promovišu brigu o zdravlju i zdrav život, dodao je on. Mladenović je naveo i da je prijavljivanje za maraton i polumaraton i dalje u toku i pozvao je građane da u što većem broju učestvuju u Trci zadovoljstva na pet kilometara.

"Sve službe su u pogonu, a pripreme na prvom mestu podrazumevaju sređivanje staze i organizaciju saobraćaja. Ovo je najmasovniji sportski događaj u Beogradu, ali imamo iskustva i očekujem da u organizacionom smislu sve bude u redu", naglasio je Mladenović.

Zamenik gradonačelnika se osvrnuo i na predstojeće Dane Beograda, od 16. do 19. aprila, koji predstavljaju tradicionalan praznik glavnog grada.

Obeležava se prvo pominjanje naziva Beograd u 9. veku, kao i predaja ključeva grada knezu Mihailu. On je podsetio da se dodeljuju priznanja najuspešnijim i najzaslužnijim sugrađanima, ali i da se istovremeno organizuje niz kulturnih manifestacija.

"Pozivam Beograđane da se uključe u obeležavanje Dana Beograda, sa akcentom na programe upoznavanja naše duge istorije", istakao je Mladenović.

(Kurir.rs/Tanjug/Pink/Foto: Zorana Jevtić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track