24 ČASA IZ PAKLA U BEOGRADU: 16 saobraćajki, teška nesreća s frezom, pa još jedna na pokretnim stepenicama
Foto: Nebojša Mandić/Ilustracija

Pune ruke posla za Hitnu pomoć

24 ČASA IZ PAKLA U BEOGRADU: 16 saobraćajki, teška nesreća s frezom, pa još jedna na pokretnim stepenicama

Beograd -

BEOGRAD - Stariji muškarac teško je povređen kada je sinoć pao niz stepenice na Terazijama, rekla je portparol Hitne pomoći Nada Macura.

Nesreća se dogodila u 21.38 časova, a muškarac, star oko 70 godina, zadobio je otvoreni prelom potkolenice, te je prebačen na Odeljenje za reanimaciju Urgentnog centra.

Još dve osobe lakše su povređene u dve saobraćajne nesreće tokom noći u Beogradu. Reč je o muškarcu (48), koji je povređen u udesu u Bulevaru kralja Aleksandra u 22.58 časova, te je prevezen na Institut za ortopedsko-hiruške bolesti "Banjica".

U saobraćajnoj nesreći, koja se dogodila u 21.07 časova na Novosadskom putu, povređen je mladić (28), koji je prebačen na KBC "Zemun".

Hitna pomoć protekle noći je intervenisala 95 puta, od kojih devet na javnom mestu, a za pomoć su se najviše javljali astmatičari i osobe koje pate od opstruktivnih bolesti pluća, kao i osobe koje boluju od malignih bolesti, hipertoničari i srčani bolesnici.

U Beogradu je juče tokom dana zabeležno 14 saobraćajnih nesreća, u kojima nije bilo teže povređenih, ali je jedan muškarac (61) zadobio teže povrede mašinom - frezom juče oko 13.07 sati na Zrenjaninskom putu, te je prebačen na Institut za ortopedsko-hiruške bolesti "Banjica".

Hitna pomoć juče je tokom dana intervenisala 144 puta, od kojih 60 na javnom mestu, dodala je Macura.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Nebojša Mandić/Ilustracija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja