Najnovije vesti

Voda u gradskim bazenima ispravna

Voda u gradskim bazenima ispravna

Beograd
Zavod jednom do dva puta sedmično kontroliše kvalitet vode u većini gradskih bazena

BEOGRAD - Analiza vode u gradskim bazenima pokazala je njenu ispravnost u svim  segmentima,  izjavila je specijalista higijene iz Gradskog zavoda za javno zdravlje doktorka Ivana Ristanović Ponjavić.Ona je za Beoinfo istakla da  ovaj zavod jednom do dva puta sedmično  kontroliše kvalitet vode u većini gradskih bazena.

Reč je, kako je navela, o sportskim centrima „Olimp” na Zvezdari, „Košutnjak”, „11. april”, „Milan Gale Muškatirović”, „Tašmajdan”, kao i bazenima u Lazarevcu i Obrenovcu, sa kojih se meri mikrobiološki i fizičko-hemijski kvalitet vode. – Pošto se radi o bazenima koji se pune iz gradskog vodovoda, voda je primarno i mikrobiološki i fizičko-hemijski ispravna, tako da na njen kvalitet najveći uticaj ima ponašanje kupača – ukazala je doktorka Ristanović Ponjavić. Ona je preporučila korisnicima da obavezno poštuju preventivne mere kupališta, koja uključuju dezinfekciju stopala pri ulasku u bazen, kao i tuširanje pre i posle njegove upotrebe. Takođe, kupališta treba da izbegavaju osobe koje imaju simptome akutnih respiratornih infekcija, kao i bolesti sistema organa za varenje i kožnih oboljenja, ukazala je sagovornica Beoinfa.

Pored bazena, prema njenim rečima, redovno se ispituje kvalitet vode i na ostalim gradskim kupalištima. – Zbog velikog broja posetilaca, kvalitet vode na Adi Ciganliji redovno se  kontroliše dva puta sedmično. Uzorak vode, koji se uzima sa tri jezerske lokacije, ima zadovoljavajući kvalitet – navela je doktorka Ristanović Ponjavić.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...