RAKOVICA: Naselje Sunčani breg dobilo prvo sportsko i dečje igralište, na terenu s klincima Gurović i Grbović
Foto: Beoinfo

S mališanima igrali naši proslavljeni košarkaši

RAKOVICA: Naselje Sunčani breg dobilo prvo sportsko i dečje igralište, na terenu s klincima Gurović i Grbović

Beograd -

BEOGRAD - U naselju Sunčani breg u Rakovici otvoren je prvi sportski - košarkaški teren a događaj su uveličali proslavljeni košarkaši Milan Gurović i Goran Grbović, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković, kao i državni sekretar i Ministarstvu unutrašnjih poslova i bivši predsednik opštine Rakovica Milosav Miličković.

Najavljena je i izgradnju vrtića, a u budućnosti i mogućnost izgradnje i osnovne škole. Na Rakovici je u poslednje vreme otvoreno pet sportskih terena, osam dečjih igrališta, dva parka i šest teretana na otvorenom.

foto: Beoinfo

Proslavljeni košarkaški trener Božidar Maljković je izrazio zadovoljstvo jer danas prisustvuje otvaranju košarkaškog terena u perifernom delu prestonice. - Uvek me raduje kada se otvara košarkaško igralište. Takve akcije povećavaju zdravlje nacije, manje je kriminala, a deca se bave sportom. Takođe pokazatelji o zdravlju omladine nisu sjajni. Većina mladih ima problema sa krivom kičmom - istakao je Maljković i dodao da je deci potrebno dati sve, a onda od njih ponešto i tražiti.

Milan Gurović i Goran Grbović su odigrali revijalnu utakmicu sa ekipom mladih košarkaša sa Sunčanog brega. U sklopu košarkaškog terena izgrađeno je i dečje igralište, dok su učesnici najavili nastavak akcije po rubnim delovima grada.

(Kurir.rs/Beoinfo/Foto: Beoinfo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track