NIKODIJEVIĆ (SPS) UOČI FORMIRANJA NOVE BEOGRADSKE VLASTI: Sa naprednjacima imamo dogovor, ali ne i koaliciju
Foto: Marina Lopičić

Konstitutivna sednica Skupštine grada zakazana za 9. maj

NIKODIJEVIĆ (SPS) UOČI FORMIRANJA NOVE BEOGRADSKE VLASTI: Sa naprednjacima imamo dogovor, ali ne i koaliciju

Beograd -

BEOGRAD - Predsednik Skupštine grada Beograda i funkcioner SPS Nikola Nikodijević izjavio je danas da SPS ima dogovor sa SNS, ali da koalicioni sporazum neće biti potpisan, kao što nije bio ni u prethodne četiri godine.

foto: Beta/Miloš Miškov

"Ni sada nećemo imati potpisan koalicioni sporazum, imamo dogovor, a nama reč vredi više od papira", rekao je Nikodijević novinarima na pitanje da li su SPS i SNS postigli koalicioni dogovor za novu gradsku vlast.

PREDSEDNIK OPŠTINSKOG ODBORA SNS VRAČAR NENAD ĐORĐEVIĆ: Sada će vam se obratiti naš član i novi GRADONAČELNIK BEOGRADA GORAN VESIĆ!

On je podsetio da je konstitutivnu sednicu Skupštine grada sazvao pre tri nedelje za 9. maj, na kojoj će biti izabran predsednik Skupštine, zamenik predsednika parlamenta, sekretar i njegov zamednik i izborna komisija. Nikodijević je objasnio da sednicu na kojoj se bira gradonačelnik Beograda saziva predsednik gradskog parlamenta, a za koju će biti rok da se održi 30 dana od konstitutivne sednice.

"Idemo korak po korak i sve što radimo biće urađeno u zakonski predviđenim rokovima", naveo je on.

foto: Tanjug/Filip Krainčanić

Prema rečima Nikodijevića, najvažnije je da grad dobro funkcioniše. On je podsetio da SPS ni u poslednje četiri godine nije imao koalicioni sporazum u Beogradu sa SNS i istakao da je grad uprkos tome "besprekorno funkcionisao".

Loše fasade posledica nemara ranijih vlasti

Ako postoji odgovornost nekoga iz aktuelne gradske vlasti za obrušenu fasadu, koja je pala na prolaznika u Bulevaru kralja Aleksandra, on će tu odgovornost snositi, ali to što su fasade u lošem stanju je posledica nemara politike grada koja je vođena poslednjih 30 godina, izjavio je danas predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević.

Kako je istakao, fasade koje su u Beogradu u lošem stanju su zbog veće bezbednosti građana projektom sadašnje gradske vlasti u protekle dve godine počele da dobijaju novi izgled.

"Projektom za 2018. biće uređeno još 150 fasada. Nemoguće je da ono što decenijama nije rađeno bude urađeno za godinu dana. Mi smo apsolutno posvećeni da sredimo sve fasade u gradu i izdvojićemo dovoljno novca za to", rekao je Nikodijević.

On je podsetio da više nema stanova u društvenoj svojini, te da ni fasade nisu u nadležnosti grada, već u nadležnosti skupštine stanara, osim onih, kaže, koje su kulturno-istorijski spomenici pa se u tom slučaju nalaze pod zaštitom grada.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Marina Lopičić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track