(VIDEO) PRVOMAJSKO HAPŠENJE ZBOG PITANJA MINISTRU: Priveden aktivista Ne davimo Beograd, članovi protestovali ispred policijske stanice
Foto: Printscreen Facebook

Protest

(VIDEO) PRVOMAJSKO HAPŠENJE ZBOG PITANJA MINISTRU: Priveden aktivista Ne davimo Beograd, članovi protestovali ispred policijske stanice

Beograd -

Na današnjem prvomajskom protestu, policija je privela aktiviste Inicijative Ne davimo Beograd i čuvara vatre, Miloša Injca i Marka Radosavljevića zbog "verbalnog napada" na ministra za rad Zorana Đorđevića, saopštila je Inicijativa.

"Na današnjem prvomajskom protestu, policija je privela dvoje ljudi, uključujući i našeg aktivistu, zbog "verbalnog napada" na ministra rada. Napad se sastojao u pitanjima "Ministre, šta kažete za radnika u Goši koji se ubio?" i "Šta kažete o trudnicama koje su ostale bez posla"", piše na FB strani Ne davimo Beograd.

Nakon ovog incidenta članovi organizacije su otišli ispred policijske stanice u ulici Majke Jevrosime gde su protestovali pevajući i vičući parole: "Ne damo drugove!".

Na uglu Majke Jevrosime i Vlajkovićeve zaustavio ih je manji kordon policije, nakon čega su neki od aktivista seli na beton dok su drugi nastavili da stoje i viču parole.

Dvojica privedenih su pušteni oko 14:30 časova, što su okupljeni pozdravili aplauzom.

(Kurir.rs/Foto: Printscreen Facebook NDMBGD)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track