KOLONE NA IBARSKOJ I AUTO-PUTU: Na kraju prvomajskih praznika, najveće gužve kod Stepojevca i na auto-putu kod Vrčina
Ilustracija, Foto: Nebojša Mandić

povratak u grad

KOLONE NA IBARSKOJ I AUTO-PUTU: Na kraju prvomajskih praznika, najveće gužve kod Stepojevca i na auto-putu kod Vrčina

Beograd -

Veliki broj sugrađana napustio je Beograd tokom prvomajskog praznika, pa je u kasnim popodnevnim časovima započeo i njihov povratak u prestonicu, zbog čega je već došlo do stvaranja gužvi i kolona na prilazima glavnom gradu.

- Poslednjeg prazničnog dana očekujemo da kroz naplatnu stanicu "Beograd" prođe između 40.000 i 45.000 vozila, od čega u smeru od Niša ka Beogradu oko 30.000 - kažu u JP "Putevi Srbije".

Ilustracija
Ilustracijafoto: Marina Lopičić

Oko 18 časova, kolone su formirane na dve lokacije: na Ibarskoj magistrali u blizini Stepojevca (nešto manje i oko Šiljakovca), u dužini od oko tri kilometra, kao i na autoputu Niš - Beograd, neposredno posle rampe "Vrčin", pošto je na tom delu zbog radova zatvorena jedna traka, pa su vozačima na raspolaganju samo dve.

- Očekujemo frekventniji saobraćaj prvenstveno na Ibarskoj magistrali, a onda i na auto-putu, Pančevačkom, Zrenjaninskom i Obrenovačkom putu - najavljuju u AMSS-u.

Sudeći po statistici, iako je ponedeljak bio radan znatan broj građana iskoristio je priliku da "spoji" vikend sa praznikom, te je na put krenuo još u petak.

- Od petka, pa zaključno sa današnjim danom kroz naplatnu stanicu je prošlo ukupno 197.962 vozila, od čega je 110.640 vozila prošlo u smeru ka Nišu. U poređenju sa prvomajskim praznicima prošle godine ovaj broj predstavlja uvećanje od oko 10 odsto - navode u preduzeću.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Kurir/Nemanja Jokić

"Putevi Srbije" zato tokom ovih praznika, rade maksimalnim kapacitetom.

- Svi saobraćajni kanali na svim naplatnim stanicama su otvoreni 24 časa dnevno, bez pauze, i u tu svrhu je povećan broj inkasanata i drugih zaposlenih na naplatnim stanicama - ističu oni.

Sem toga, omogućili su učesnicima u saobraćaju da se putem portala na auto-putevima i aplikacije za mobilne telefone JP "Putevi Srbije" informišu o eventualnim zadržavanjima na naplatnim stanicama, prekidima saobraćaja, stanju kolovoza, vremenskim prilikama i drugim neophodnim informacijama.

(Kurir.rs/Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track