GUŽVA NA IBARSKOJ: Vozila mile, kilometarska kolona kod Stepojevca
Foto: Kurir

HAOS

GUŽVA NA IBARSKOJ: Vozila mile, kilometarska kolona kod Stepojevca

Beograd -

Saobraćaj na Ibarskoj magistrali je obično vrlo gust prilikom praznika, a danas je ponovo stvorena dugačka kolona kod Stepojevca.

Na stvaranje kilometarske kolone uticalo je to što je danas Đurđevdan, slava koju slavi veliki broj Srba, kao i kraj vikenda, kada se takođe veliki broj žitelja Beograda vraća u grad.

foto: Kurir

Auto-moto savez je saopštio da vozače večeras očekuje umeren intenzitet saobraćaja, koji se na autoputevima i glavnim putnim pravcima odvija bez vanrednih zastoja..

Veći broj vozila moguć je pre svega na prilaznim putevima većih gradskih sredina, što je i karakteristično za kraj vikenda.

AMSS podseća da česte promene vremena sa povremenim lokalnim pljuskovima i vremenskim nepogodama zahtevaju veću pažnju i opreznost u vožnji. Meteorolozi najavljuju na jugu Banata, u Pomoravlju, na istoku, jugoistoku i jugu Srbije lokalne pljuskove sa grmljavinom.

Posebnu pažnju treba obratiti i na deonicama na kojima se izvode radovi, a gde je usled izmenjenog režima saobraćaja potrebno poštovati postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

foto: Kurir

Prema poslednjim informacijama dobijenih od JP "Putevi Srbije" nema zadržavanja na naplatnim stanicama.

Prema podacima Uprave granične policije, na našim graničnim prelazima, na putničkim terminalima zadržavanja su do 30 minuta, na prelazu "Batrovci" putnička vozila čekaju oko 30 minuta na izlaz iz Srbije, ali je i međuprostor do hrvatskog prelaza Bajakovo popunjen putničkim vozilima, a zadržavanja samim tim duža od zadržavanja na našim prelazima.

Često dolazi do formiranja dužih kolona vozila na ulazu i na izlazu iz Mađarske, tada zadržavanja mogu biti višesatna i duža u odnosu na zadržavanje koje vozače očekuje na našim graničnim prelazima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track