INCIDENT ISPRED VLADE SRBIJE: Taksisti koji protestuju napali kolegu, policija sprečila fizički obračun! Hteli da mu iščupaju taksi oznaku s krova
Foto: Tanjug/Sava Radovanović

danas, Nešto pre 13 časova

INCIDENT ISPRED VLADE SRBIJE: Taksisti koji protestuju napali kolegu, policija sprečila fizički obračun! Hteli da mu iščupaju taksi oznaku s krova

Beograd -

Na taksistu koji je regularno radio i prolazio kroz Ulicu kneza Miloša, u jednom trenutku su nagrnuli okupljeni i krenuli da mu čupaju krovnu taksi oznaku

1 / 19 Foto: Vladimir Šporčić

BEOGRAD - Taksisti koji protestuju u Beogradu danas su ispred Vlade Srbije napali jednog kolegu koji je tu prolazio.

Policija je brzo regovala i sprečila fizički obračun taksista. Do incidenta je došlo tokom protesta taksista okupljenih oko Ugovorne privredne taksi komore Srbije, nešto pre 13 sati.

Na taksistu koji je regularno radio i prolazio kroz Ulicu kneza Miloša, u jednom trenutku su nagrnuli okupljeni i krenuli da mu čupaju krovnu taksi oznaku.

Inače, tokom protesta, ovim delom grada je prošao veliki broj taksista koji su normalno radili i, do ovog slučaja, nije zabeležen nijedan incident.

U centru Beograda je rano jutros počeo štrajk taksista okupljenih oko Ugovorne privredne taksi komore Srbije, koji su blokirali prilaze Trgu Slavija. Saobraćaj je obustavljen u Beogradskoj ulici, ulici kralja Milana, kao i u delu Nemanjine ulice od Resavske, gde se nalazi više vladinih minsitarstava.

Ugovorna privredna taksi komora Srbije traži da se zaustavi predlog promena i dopuna Zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju, da se iskoreni nelegalan prevoz u celoj Srbiji, promeni način reprograma duga i poštuje pravilo "jedan vozač, jedno taksi vozilo".

Sa tim zahtevima se, međutim, ne slaže veliki broj najvećih taksi udruženja.

(Kurir.rs/Tanjug/Blic/Foto: Tanjug/Sava Radovanović)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track