(FOTO) BANJICA DOBILA DEČJE IGRALIŠTE: Klinci iz Crnotravske imaju novo mesto za igru
Foto: Beoinfo

na inicijativu stanara tog dela banjice

(FOTO) BANJICA DOBILA DEČJE IGRALIŠTE: Klinci iz Crnotravske imaju novo mesto za igru

Beograd -

BEOGRAD - U Crnotravskoj ulici na Banjici uređeno je dečje igralište i stavljena u funkciju teretana na otvorenom, a predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević rekao je da je u prethodne četiri godine u gradu obnovljeno 198 javnih površina.

foto: Beoinfo

"Verujem da ćemo već u narednih desetak dana proslaviti i jubilarnu dvestotu. To su parkovi, dečja i sportska igrališta, teretane na otvorenom i različiti multifunkcionalni sadržaji u velikim parkovima, urbanim džepovima i prostorima između zgrada", rekao je Nikodijević, a saopštila Gradska uprava.

Igralište u Crnotravskoj je uređeno na inicijativu stanara tog dela Banjice.

Kako je rekao Nikodijević, u tom delu grada živi veliki broj ljudi, ali je malo uređenih površina na kojima deca mogu da se igraju i dodao da će grad u narednom periodu obnoviti i urediti sve javne površine na kojima mogu da se postave dečja igrališta, sportski tereni, ali i kutak za najstarije sugrađane.

To je ono što u velikom gradu čini kvalitet života boljim, istakao je predsednik Skupštine grada.

foto: Beoinfo

"Pored infrastrukture i svih komunalnih usluga na koje građani mogu da računaju, moramo sugrađanima da ponudimo i kvalitetan život van posla, ali i van stambenog prostora", rekao je on.

Istakao je da je sva oprema na igralištu proverena, a tu je i gumirana podloga, kako se mališani ne bi povređivali. Park je ograđen, jer se nalazi između nekoliko parkinga i saobraćajnica, "Verujem da ćemo u naredne četiri godine obnoviti barem polovinu dečjih igrališta koja postoje u gradu, a kojih ima oko 1.000. Alternativa ovom igralištu do juče su bile polomljene ljuljaške i nebezbedne klupe, kao i igranje na parkingu, koji stanari zbog nedostatka parking mesta koriste na različite načine", rekao je Nikodijević.

foto: Beoinfo

Direktor JKP "Zelenilo - Beograd" Slobodan Stanojević istakao je da je investicioni budžet tog preduzeća ove godine blizu 800 miliona dinara - 300 je namenjeno za park Ušće, dok će ostatak novca biti utrošen na druge projekte.

On je najavio da će ove godine biti urađeno još najmanje 50 lokacija, ne računajući glavne projekte, poput Ušća.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Beoinfo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja