(FOTO) TUŽAN PRIZOR U BULEVARU ARSENIJA ČARNOJEVIĆA: Posečeno drveće, stanari očajni, u Zelenilu kažu da su uklonjena suva stabla
Foto: Kurir

građani ogorčeni

(FOTO) TUŽAN PRIZOR U BULEVARU ARSENIJA ČARNOJEVIĆA: Posečeno drveće, stanari očajni, u Zelenilu kažu da su uklonjena suva stabla

Beograd -

BEOGRAD - Novobeograđani su ovoga jutra ostali u šoku pred prizorom posečenog drveća u Bulevaru Arsenija Čarnojevića.

1 / 7 Foto: Kurir

Deset stabala pored auto-puta u Bloku 29 je nestalo za samo nekoliko sati, a stanari su ostavljeni bez prirodne zaštite od smoga i buke.

foto: Kurir

Kako su rekli, ovo nije prvi put da Zelenilo Beograd uklanja stabla, jer su se sa istim slučajem susretali i protekle 2 godine.

Gordana Miljojković potparolka Zelenila Beograd navodi međutim da nisu isečena zdrava stabla, već ona koja su se u međuvremenu osušila i predstavljaju opasnost po bezbednost građana.

- Ta stabla se nalaze na kosini, a u oluji u maju 2014. godine su zbog vetra dodatno izgubila stabilnost, i počela da se naginju ka auto-putu. Zato smo ih najpre, iz preventivnih bezbednosnih razloga prevršili, odnosno spustili na 15 metara da bi bila stabilna. U pitanju su stabla stara preko 40 godina, i mi pratimo njihovo stanje. Neka su počela su da se suše, a tako da je jutros posečeno pet suvih stabala, i to iz bezbednosnih razloga, jer je s jedne strane pešačka staza, a s druge auto-put. Kada dođe period sadnje, mi ćemo zasaditi nova stabla. Nijedno stablo u Beogradu se ne seče bez rešenja nadležne opštine, a tom rešenju prethodi mišljenje stručne komisije. Samo se suva nebezbedna stabla sklona padu odmah uklanjaju, navodi Gordana Miljojković za Kurir.

(Kurir.rs/Foto: Kurir)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track