Bus Plus uvodi nova pravila za putnike

Bus Plus uvodi nova pravila za putnike

Beograd -
Građani će ubuduće uz asistenciju kontrolora ulaziti u vozilo samo na vrata obeležena za tu namenu, a novi oblik kontrole uvešće se na 12 najfrekventnijih punktova javnog prevoza

BEOGRAD – Projekta Bus Plus sistem od 15 jula ulazi u novu planiranu fazu koja podrazumeva uvođenje novih mera.Naime kao je saopšteno građani će ubuduće uz asistenciju kontrolora ulaziti u vozilo samo na vrata obeležena za tu namenu, a novi oblik kontrole uvešće se na 12 najfrekventnijih punktova javnog prevoza, a u određenom broju vidno označenih vozila biti će prisuta stalna kontrola.Detaljnje mere kontrole podrazumevaju sledeće:Ulaz i izlaz isključivo na vrata obeležena za tu namenu, tako u zoni ITS1: ulaz na prednja i zadnja vrata, a izlaz na srednja.U zoni ITS1 i ITS2 ulaz samo na prednja vrata na svim okretnicama, a u zoni ITS2 ulaz na prednja vrata, a izlaz naostala.

Novi oblik kontrole podrazumeva i da će kontrolori koordinisati i usmeravati putnike, pomagati im da nove mere usvoje i moliti sve putnike bez uredne vozne karte napuste vozilo.

Koordinatroi će biti raspoređeni na sledećim deonicama: Zrenjaninski put, Karaburma, Smederevski put, Avalski put, Ibarska magistrala, Obrenovački put, Autoput, Surčinski put, Batajnički drum, Brankov most i Pet solitera.Bus Plus saopštava da cilj navedennih mera nije izdavanje opomena već stvaranje boljih uslova za putnike koji plaćaju i očitavaju vozne karte.- Odlučili smo da nove mere uvedemo tokom leta, jer su građani na godišnjim odmorima, pa je i javni prevoz najmanje opterećen. Planiramo da do kraja avgusta jasno obeležimo sva vrata za ulaz i izlaz u svim vozilima. Veoma nam je važno da građani imaju razumevanja za uvođenje novih mera i da redovno očitavaju svoje kartice, jer je to njihova obaveza. Iskreno se nadamo da ćemo zajednički u saradnji sa njima ove novine uspešno primeniti – kaže Željko Ožegović, član Gradskog veća.. Uvođenje novih mera omogućiće da linije sa malim brojem očitavanja u narednom periodu budu redukovane ili ukinute, dok će one sa većim biti pojačane. Vozila sa slabo iskorišćenih linija biće preusmerena na linije na kojima je do sada bila gužva, čime će građani dobiti kvalitetniji prevoz. Kako bi se i najmlađi putnici naučili da koriste kartice u javnom prevozu, Grad Beograd će uložiti napor da svoj deci koja pohađaju beogradske osnovne škole, do kraja godine obezbedi besplatne vozne karte.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track