DS i SNS na čelu vlasti u Rakovici

Formiranje vlasti

DS i SNS na čelu vlasti u Rakovici

Beograd -
Dve liste, koje su dobile najveći broj odbornika, odlučile da preuzmu odgovornost za dalji razvoj ove beogradske opštine

BEOGRAD - Demokratska stranka (DS) saopštila je da je potpisala koalicioni sporazum o formiranju većine sa Srpskom naprednom strankom (SNS) u opštini Rakovica.

Time su ove dve liste, koje su dobile najveći broj odbornika, odlučile da preuzmu odgovornost za dalji razvoj ove beogradske opštine, dodaje se u saopštenju.

Odbornici DS su u ovoj opštini, poštujući princip da lista koja dobije najviše glasova ima pravo na predsednika, podržali Milisava Miličkovića iz SNS za predsednika opštine, dok će njegov zamenik biti demokrata Bojan Radanović.

Formiranjem vlasti stavljena je tačka na duge pregovore do kojih je došlo zbog niza nerealnih zahteva manjih stranaka, koje su u navodnoj nemogućnosti saradnje DS i SNS videle šansu da postavljaju neprihvatljive uslove, navodi se u saopštenju.

Verujemo da će SNS biti spremna da i ubuduće tamo gde procenimo da možemo zajedničkim radom da unapredimo kvalitet života sugrađana, formiramo lokalne koalicije, saopštila je DS.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track