OGLASIO SE GLAVNI AKTER SNIMKA KOJI JE ŠOKIRAO BEOGRAĐANE: Uplašio sam se, Stela je pojurila za lutalicom...
Foto: Printscreen

pas nema nijednu povredu

OGLASIO SE GLAVNI AKTER SNIMKA KOJI JE ŠOKIRAO BEOGRAĐANE: Uplašio sam se, Stela je pojurila za lutalicom...

Beograd -

BEOGRAD - Snimak momka koji tuče psa na Petlovom brdu uznemirio je, ali i podelio javnost! Glavni akter snimka M. P. objasnio je za Kurir šta se tačno dogodilo tog dana i šta ga je nateralo da digne ruku na staforda Stelu.

"Vlasnik psa je inače moja jako dobra drugarica. Tog dana imali smo majstore u dvorištu i kako je majstor otvorio kapiju, Stela je istrčala. Odmah sam izašao za njom, međutim, ona je pojurila za nekom lutalicom. Nisam uspeo da je stignem, a ona je pobegla do kraja te šumice burića", priča za Kurir M.P.

Prema njegovim rečima pas je pretrčao kružni put i mogao je da ga udari automobil.

"Nekako sam je uhvatio tamo, usput sam uzeo neki prutić. To se na snimku ne vidi, svi su mislili da sam je tukao rukama ili nekim debljim prutom. Udario sam je tim prutićem nekoliko puta i tu je nastao taj snimak. Kada sam je doveo u dvorište tim istim prutićem sam udarao u beton kako bi je zaplašio da to ne radi više i da ne sme da izlazi tako sama", objašnjava naš sagovornik.

Iz Fondacije Pokreta Levijatan kažu za Kurir da su zadovoljni jer je policija reagovala za manje od 12 sati.

- Ali isto tako to nije jedini problem na koji treba da reaguju i da je tačka 269 nešto čemu mora da se posveti mnogo više pažnje, jer se osim sadista i bolesnika tima bave i neki kriminalci u kravatama. Imamo utisak da reaguju tamo gde je jednostavnije za reagovanje, kao primer gde očekujemo reakciju naveli bi Guduricu, Vršac i leskovački azil za pse, čiji je upravnik Vladimir Sinadinović - navode iz Levijatana.

On naglašava da je to uradio iz straha, jer se uplašio za Stelu, a i kako bi je naučio da to ne sme više da radi, jer je mogao da je udari auto.

Stela
Stela foto: Kurir

"Ja tog psa volim! Ne bi je povredio nikad, ali sam se uplašio i ispalo je kako je ispalo. Ja prvi koji sam to uradio kad gledam snimak deluje mi jezivo. Nije mi bila namera da maltretiram psa, ona je još mala i moramo da je naučimo nekim stvarima, da ga vaspitamo. Pa šta bi bilo da ga ne učimo i da kad poraste izleti i da napadne neko dete, pa tek bi me onda razapeli", priča M. P.

On je odmah nakon objavljivanja video snimka psa odveo veterinaru, a protiv njega je podneta krivična prijava po članu 269 (zlostavljanje i ubijanje životinja).

"Pas nema nijednu povredu, imamo i rendgen snimke. Pregledali su je i nema nikakvu povredu. Sam sam otišao u policiju, ali su me pre toga i tražili kod te drugarice. Tužilac je naredio i da dođe neko sa "Veterine Beograd" da je pregleda i došla je doktorka pregledala je psa i ustanovila da je sve u redu i da nema povrede. Iskreno se nadam da će krivična prijava biti povučena, jer Stelu nikada ne bih povredio", zaključuje sagovornik Kurira.

(Kurir.rs/M.B./Foto: Printscreen)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track