Najnovije vesti

ŽITELJI BEOGRADSKOG NASELJA U STRAHU: Počela je prava NAJEZDA ZMIJA, metarski smuk zamalo pao detetu na glavu! (FOTO)
Foto: Espreso.rs

nimalo prijatna situacija

ŽITELJI BEOGRADSKOG NASELJA U STRAHU: Počela je prava NAJEZDA ZMIJA, metarski smuk zamalo pao detetu na glavu! (FOTO)

Beograd

Izuzetno toplo vreme krajem maja i početkom juna Beogradu kao i celoj Srbiji donelo je pravu najezdu zmija!

 

Najveći broj gmizavaca uhvaćen je u prigradskim naseljima,a prema podacima "Zoohigijene" od početka sezone uhvaćeno je čak tridesetak zmija, što je 10 odsto više u odnosu na prošlu godinu.

 

Bujna vegetacija posebno je primamljiva za njih, pa ih tako ima u delovima grada orijentisanim prema Avali, Kosmaju, Borči, Ovči, na Višnjici, Karaburmi, Novom Beogradu... 

 

foto: Espreso.rs

Tri zmije, velike nalik debelom užetu, pronađene su u beogradskom naselju Ledine, na samo nekoliko metara od stambene zgrade.


Među sugrađanima koji su ovih dana zmije otkrili u svom najbližem komšiluku je i Anja Čičić. Ona i njeni susedi su na prostoru namenjenom za garaže pronašli ove gmizavce.

 

- Na zapuštenom prostoru iza zgrade, koji je prvobitno bio namenen za garaže koje nikad nisu završene često se okuplja komšiluk. Tako je bilo i prošle nedelje, kad nas je iznenadio neobičan, tup zvuk. Zvučalo je kao da je nešto teško palo na beton, a kad smo se okrenuli imali smo i šta da vidimo. Dve isprepletane zmije pale su na mesto na kojem su se juče igrala mala deca iz komšiluka.

 

foto: Espreso.rs

Susedi Bojan, Vlada i Ljuba odmah su reagovali. Jednu zmiju uspeli su pomoću štapa uspeli da ubace u neki kanister, dok su druge komšije pozvale „Zoohigijenu”.


Dok je jedna zmija uhvaćena, druga zmija je uspela da odgmiže u prostor iznad garaže gde se nalazi žbunje, da bi je nekoliko sati kasnije uhvatili radnici „Veterine”.

 

Oni su, prema rečima naše sagovornice, preuzeli zmiju i rekli da je bezopasna, odnosno da je reč o smuku, koji je inače neotrovan - kaže Anja i ističe da nikom od komšija nije bilo prijatno jer su gmizavci bili dugački više od metra.

 

(Kurir.rs/Espreso Foto: Espreso)

 

 

 

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

 

ALARMANTNO: Srbija leglo zmija!

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...