Najnovije vesti

FOTOGRAFIJE CARSKE PORODICE: Izložba „U susret ruskom carstvu“ u Domu penzionera Bežanijska kosa!
Foto: Profimedia

istorijske arhive

FOTOGRAFIJE CARSKE PORODICE: Izložba „U susret ruskom carstvu“ u Domu penzionera Bežanijska kosa!

Beograd

Kulturna manifestacija će biti čast i zadovoljstvo za Ustanovu gerontološki centar Beograd, poručuju organizatori

U Ustanovi Gerontološki centar Beograd, tačnije u najvećem domu za smeštaj odraslih i starijih lica “Bežanijska kosa“ u četvrtak, 07.06.2018.g. u 10 časova, biće upriličeno otvaranje izložbe posvećene poslednjoj ruskoj vladajućoj dinastiji Romanov.


Na izložbi će biti prikazane fotografije carske porodice iz istorijskih arhiva i ličnih albuma, kao i portreti članova koje su radili najpoznatiji ruski slikari i koji sada predstavljaju kulturno-umetničko blago Rusije.


Cilj izložbe je da se probudi sećanje na porodicu Romanov, upozna sa životom i žrtvenim služenjem porodice poslednjeg ruskog imperatora, koje je nerazdvojivo povezano sa Srbijom.

 

foto: Promo


Izložba o porodici Romanov, na opšte zadovoljstvo kako korisnika usluga, zaposlenih tako i ljubitelja likovne umetnosti, krasiće zdanje Doma „Bežanijska kosa“ tokom celog juna meseca.

Ivana Trmčić, upravnik Doma „Bežanijska kosa“ i idejni kreator izložbe
Ivana Trmčić, upravnik Doma „Bežanijska kosa“ i idejni kreator izložbefoto: Kurir
Ivana Trmčić, Marina Ilić, Srđan Dimitrijević i Suzana Mišić
Ivana Trmčić, Marina Ilić, Srđan Dimitrijević i Suzana Mišić foto: Kurir


Za organizaciju isložbe zaduženi su Suzana Mišić, direktorka Ustanove Gerontološki centar Beograd, Srđan Dimitrijević, pomoćnik direktora, Ivana Trmčić, upravnik Doma „Bežanijska kosa“ i veliki poštovalac i ljubitelj ruske umetnosti, Sretenjski manastir iz Moskve i studio „Ruski car“ u okviru projekta „U susret ruskom caru“.

 

(Kurir.rs)

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...