TRADICIJA U SURČINU: Otvorena manifestacija Bojčinsko kulturno leto
Foto: Beoinfo

KULTURNO-UMETNIČKI DOGAĐAJ

TRADICIJA U SURČINU: Otvorena manifestacija Bojčinsko kulturno leto

Beograd -

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić otvorio je "Bojčinsko kulturno leto" koje se tradicionalno održava u Surčinu, uz poruku da je važno organizovati kulturno-umetničke manifestacije i u prigradskim opštinama, a ne samo u centru grada.

Vesić je najavio da će u Surčinu do kraja ove, a najkasnije proleća naredne godine biti igrane i pozorišne predstave.

Naime, on je posetiocima objasnio da je na sastanku sa direktorima beogradskih pozorišta napravljen plan po kome će u svakom Domu kulture, sceni i školi u prigradskim opštinama makar dva puta godišnje biti održavane dečije, kao i predstave sa scena pozorišta glavnog grada.

"To je ono što ćemo raditi već delom ove godine, a od sledeće će biti obaveza", poručio je sinoć Vesić.

Predsednik opštine Surčin Stevan Šuša zahvalio je zameniku gradonačelnika na pomoći u organizovanju manifestacije, ali pre svega i razvoju infrastrukture opštine, a posebno rekonstrukciji puteva u proteklom periodu.

Podsetio je da je Vesić manifestaciju "Bojčinsko kulturno leto" otvorio i 2015. godine, kada je surčincima obećao rekonstrukciju puta Jakovo-Boljevac, koji je danas završen.

Vesić je rekao da je rekonstrukcija te, kao i ostalih saobraćajnica u Surčinu, za gradsku vlast bila izuzetno važna, zbog čega je u obnovu puteva na teritoriji te opštine uloženo pet miliona evra u protekle četiri godine.

Predsednik opštine Surčin poručio je da će opština, pored leta, uskoro kulturno-umetničkim programom obeležiti i ostala godišnja doba.

"U narednom periodu imaćemo i raspevane jeseni, koncertne zime, poetska proleća. Zato je u toku rekonstrukcija i izgradnja tri doma kulture na teritoriji opštine, a posebno je važan teatar koji će biti u zgradi Gradske opštine Sučin", rekao je Šuša i dodao da svega toga ne bi bilo bez ravnomernog razvoja svih opština.

Ovogodišnja manifestacija u Bojčinskoj šumi, koja predstavlja zaštićeno prirodno dobro, biće održana tokom juna, jula i avgusta meseca, sa raznovrsnim programom za najrazličitije ukuse publike.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Beoinfo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track