Najnovije vesti

RODITELJI DOŽIVELI ŠOK U AMBULANTI KOTEŽ: Dete je počelo da otiče, alergija se brzo širila po telu... NEĆETE VEROVATI ŠTA JE URADILA LEKARKA
Foto: Shutterstock

da li je ovo u skladu sa pravilima?

RODITELJI DOŽIVELI ŠOK U AMBULANTI KOTEŽ: Dete je počelo da otiče, alergija se brzo širila po telu... NEĆETE VEROVATI ŠTA JE URADILA LEKARKA

Beograd

"Alergija je krenula da se širi odjednom po celom telu, dete otiče, a doktorka na to kaže "nije životno ugrožena, niste iz našeg doma zdravlja" i pošalje nas kući" - ovako priču počinje Miodrag Živanović, otac sedmogodišnje devojčice koja je sinoć, iako pod teškom alergijom, vraćena kući iz ambulante "Kotež".

 

"Sve je počelo sinoć oko 19.45 sati na ulici u Kotežu. Odjednom je detetu bilo loše, alergija se proširila po celom telu kao koprivnjača. Ona počinje da otiče i nas hvata panika, jer i ja imam sličan problem, nasledno je i znam koliko može biti ozbiljno, te da može izazvati gušenje", objašnjava Živanović celu situaciju i kaže da je taj dom zdravlja, odnosno ambulanta, bila tu usput, pa su rešili da odu i potraže hitnu medicinsku pomoć.

 

"Brzo smo utrčali u dom zdravlja i sreli doktorku Sanju D. Ona nas ni ne prima u ordinaciju, već na hodniku pregleda devojčicu", kaže Miodrag koji ističe da je nakon toga lekarka samo konstatovala da devojčica nije životno ugrožena i poslala ih kući.

 

Roditelji su negodovoali zbog toga, ali doktorka je insistirala na tome i na činjenici da dete nije njihov pacijent, već pacijent ambulante u Krnjači.

 

"Okrenuli smo se i otišli u prvu apoteku. Objasnili smo farmaceutu simptome i ona nam je odmah dala lek koji treba da koristi, a nakon toga smo pozvali i Hitnu pomoć", objašnjava Živanović.

 

Zvali smo i ambulantu u Kotežu i centralu DZ "Palilula", ali do objavljivanja ovog teksta nismo dobili odgovor da li je postupano u skladu sa pravilima.

 

Kurir.rs/Blic/N. Govoruša/Foto: Shutterstock

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...