Najnovije vesti

GRADONAČELNIK BEOGRADA: Brzo ćemo sanirati štetu od poplava, oštećenim građanima pomoć
Foto: Tanjug/Zoran Žestić

obišao poplavljena naselja

GRADONAČELNIK BEOGRADA: Brzo ćemo sanirati štetu od poplava, oštećenim građanima pomoć

Beograd
11:46h

Delove Beograda u kojima je zbog obilne kiše koja je padala čitav dan i dobar deo noći bilo i poplavljenih kuća, obišao je danas gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić koji je najavio pomoć i da će komisije izaći na teren i što pre krenuti u sanaciju posledica nepogode.

foto: Tanjug/Zoran Žestić

Obišli smo danas Kijevo i 20 kuća koje su bile poplavljene, razgovarali sa građanima i upoznali ih sa time da će uskoro izaći komisije koje će sagledati stanje i utvrditi šta je potrebnio uraditi, rekaoje Radojičić novinarima, koji je taj deo grada obišao zajedno sa zamenikom Goranom Vesićem i saradnicima.

foto: Tanjug/Zoran Žestić

Bila je teška noć, u pojedinim delovima grada palo je i 60 litara po kvadratnom metru, dodao je gradonačelnik ali i porucico građanima da ne treba da brinu, da su i tokom noći ekipe bile na terenu i da je situacija pod kontrolom.

Naveo je i da su tokom noći zasedali opštinski štabovi, da su ekipe obilazile kritična mesta, da se to radi i tokom današnjeg dana i da će se napraviti planovi sanacije štete koja je nastala.

foto: Tanjug/Zoran Žestić

Kako je rekao i vreme se prolepsalo tako da će se odmah i krenuti u potrebne radove, i poručio građanima da su sa njima, u svemu ovome zajedno i da će zajdeno i rešavati probleme.

On je istakao da mu je bilo veoma drago, i da mu je to i dalo optimizam, što su građani u razgovoru racionalno sagledali problem i ponovio da se u dogovoru sa njima pravi plan kako će se raditi.

"Mogu da budem ponosan kako su ljudi u ovom teškom trenutku reagovali, kako su naši timovi radili...jasno je da ćemo svi zajedno sve probleme rešiti" rekao je gradonačelnik Beograda koji će danas obići i druga mesta koja su pretrpela štete od poplava, Obrenovac, Barajevo, Grocku...ali nije hteo i da ga prate mediji.

Predsednik opštine Rakovica Vladan Kocić ocenio je da je bila "burna noć", da je opštinski štab za vanredne situacije i juče radio, da će nastaviti i danas kada će se oformiti komisija koja će odmah izaći na teren i napraviti procenu štete i plan rada.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Tanjug,Zoran Žestić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

POPLAVLJENA IBARSKA MAGISTRA, SAOBRAĆAJ U PREKIDU: Vodena bujica kod Stepojevca, spasiovi sa čamcima poslati na HITNU AKCIJU! (KURIR TV)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...