KATAKLIZMA U BARAJEVU! POPLAVA NOSILA NAMEŠTAJ IZ KUĆA: Žitelji beogradskog naselja slomljeni, u trenutku su ostali bez svega! (FOTO)
Foto: facebook

KATAKLIZMA U BARAJEVU! POPLAVA NOSILA NAMEŠTAJ IZ KUĆA: Žitelji beogradskog naselja slomljeni, u trenutku su ostali bez svega! (FOTO)

Beograd -

Meštani Barajeva sa tugom i nevericom gledaju šta je ostalo od njihove imovine nakon stravičnog nevremena koje je juče zahvatilo Srbiju.

Jaka kiša stvorila je bujice koje su nosile sve pred sobom.

foto: Čitalac Kurira

Jutro nakon nevremena svuda je samo blato, uništena vozila i nameštaj.

foto: Čitalac Kurira

- Bujica je nosila nameštaj iz prizemnih kuća. Voda je čupala ograde. Bašte su totalno uništene - kažu žitelji ovog beogradskog naselja.

foto: Čitalac Kurira

Mnogi od njih su u jednom danu izgubili ono što su godinama sticali. Od jutros kroz kraj užurbano guraju građevinska kolica u kojima se mogu videti uništene stvari

Kako se navodi u saopštenju te gradske opštine Štab za vanredne situacije GO Barajevo je u stalnom zasedanju i obrazovane su komisije za evidentiranje štete na svim dobrima, a u toku je prikupljanje relevantnih podataka za procenu ukupne štete na području opštine.

U narednih nekoliko dana cilj je da se izvrši popis celokupne štete, a već u ponedeljak biće objavljena preliminarna procena, navodi se u saopštenju.

Veliki problem je izazvala voda koja je prodrla u zgradu opštine, što je dovelo do prekida u snabdevanju električnom energijom.

Vozila Gradske opštine Barajevo su značajno oštećena u iznenadnoj bujici.

foto: facebook

U pomoć su pritekli predstavnici Gradskog štaba za vanredne situacije, vrlo brzo je obezbeđena pomoć u materijano tehničkim sredstvima, uključujući radne mašine za uklanjanje prepreka na saobraćajnicama i hitne intervencije radi zaštite ljudskih života i imovine veće vrednosti.

Takođe, obezbeđena su vozila za prevoz komisija za evidentiranje šteta na dobrima, a u pomoć su pritekle gradske insititucije, Gradska uprava i Direkcija za imovinu Grada Beograda.

Juče je u celoj Srbiji palo dosta kiše, a nakritičnije je bilo u Beogradu i okolnim naseljima, kao i u Vojvodini.

(Kurir.rs/Agencije Foto: Gradska opština Barajevo)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

POPLAVLJENA IBARSKA MAGISTRA, SAOBRAĆAJ U PREKIDU: Vodena bujica kod Stepojevca, spasiovi sa čamcima poslati na HITNU AKCIJU! (KURIR TV)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track