NORMALIZOVAN SAOBRAĆAJ NA SLAVIJI: Održan protest stanara naselja Stepa Stepanović (FOTO)
Foto: Printscreen Twitter

ne prihvataju crkvu umesto škole i doma zdravlja

NORMALIZOVAN SAOBRAĆAJ NA SLAVIJI: Održan protest stanara naselja Stepa Stepanović (FOTO)

Beograd -

BEOGRAD - Saobraćaj na Slaviji se polako normalizuje nakon blokade stanovnika naselja Stepa Stepanović koji traže da se u tom delu grada umesto crkve izgrade škola, vrtić i dom zdravlja.

Stanovnici Stepe su protest počeli u 12 časova, a ubrzo su ga nastavili u parku pored Slavije, sve do 14 časova. Oni su rekli da su to uradili da ne bi ometali druge Beograđane.

Učesnici su najavili radikalniji prostest u septembru ukoliko do tada ne budu ispunjeni njihovi zahtevi.

Oko fontane na Slaviji danas se okupio veliki broj stanara naselja koji su sa sobom poveli svoju decu kao i stanovnika drugih delova grada koji su došli da ih podrže.

Okupljeni su nosili transparente poput "Hoćemo dijalog", "Mama, hoću školu", "Hoću dom kulture, platili smo", "Opet se nešto bunimo" i "Nemam ledja, imam komšije".

Deo Slavije je bio blokiran za gradski prevoz.

Potpredsednica upravnog odbora naselja Stepa Stepanović Biljana Savić kazala je da stanovnici tim protestom žele da obaveste javnost da su počeli radikalizaciju protesta i da od svojih zahteva neće odustati.

Ona je rekla da su se pismenim putem obraćali svima, od predsednika Srbije i premijerke do gradonačelnika Beograda, ali da im niko nije odgovarao na zahteve.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Twitter, Printscreen)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track