ŠOK U KUMODRAŽU 2, UPUCANA MALENA: Kome je smetalo psetance koje je čuvalo zgradu i lajalo samo na neželjene goste... Bila je avlijaner ali smo je voleli 13 godina
Foto: Shutterstock

Stanari ostali bez miljenice

ŠOK U KUMODRAŽU 2, UPUCANA MALENA: Kome je smetalo psetance koje je čuvalo zgradu i lajalo samo na neželjene goste... Bila je avlijaner ali smo je voleli 13 godina

Beograd -

Traga se za počiniocem, ali od njega nema ni traga ni glasa

BEOGRAD - Nakon prašine koja se podigla kada je M.S. (65) iz Vranja, u petak lovačkom puškom usred bela dana ustrelio vlasničkog psa svog komšije, javila se žena koja je isto to doživela pre desetak dana u beogradskom naselju Kumodraž 2.

- Sve se dogodilo u noći između 7. i 8. jula u parku između zgrada u Kumodraškoj ulici. Nije u pitanju vlasnički pas, već avlijaner koji je kod nas živeo 13 godina i nazvali smo ga Malena. Te noći Malena je spavala u parku i neko je došao i pucao u nju. Nije mi jasno ko ima duše da ustreli psa koji nikad nikome nije ništa nažao učinio. Evo i sada mi suze idu - sa knedlom u grlu nam je ispričala Jelena Janković, jedna od stanarki zgrade pored koje je Malena upucana.

Iako je bilo kasno, Jelenina majka je bila budna i čula je pucanj oko dva sata nakon ponoći. Kako Jelena navodi, ona nije čula Malenu da laje ni pre, ali ni posle pucnja, te pretpostavlja da je spavala. Ubrzo je došla policija, ali i ekipa Veterine Beograd i oni su samo mogli da konstatuju smrt. Od tada se traga za počiniocem ali od njega nema ni traga ni glasa.

- Malena je bila predivan pas, miljenica svih nas. Iako su mnogi pokušavali da je udome, ona nije želela da živi u četiri zida. Mada kako sam ja čula, kada su je vakcinisali ona je i čipovana i jedna od stanarki je postala njena vlasnica, ali pas nije živeo kod nje već ispred zgrade. Ona je čuvala našu zgradu, lajala na neželjene goste, a zimi često spavala na mom pragu ušuškana u toplo ćebe. U noći kada je upucana nije ni zalajala. Iskreno ne ulazi mi u glavu da neko sa sobom nosi vatreno oružje, pa mi tu svakodnevno šetamo pse, izvodimo decu da se igraju, a sada nismo mirni i brinemo se za našu bezbednost. Posebno kada Malene nema da nas čuva - dodaje Milena.

Iz "Veterine Beograd" kažu da su oni dobili poziv i na teren izašli oko 8 sati ujutru.

- Čim smo dobili poziv mi smo izašli na teren, naša ekipa je pokupila psa i odnela u hladnjaču. Pošto je pas čipovan pozivali smo vlasnicu koja je došla tek nekoliko dana kasnije i pokupila leš i bila je izričita da se obdukcija ne izvrši. Zato ne možemo sa sigurnošću potvrditi da je pas upucan, jer nemamo pisanu potvrdu, možda ga je udario automobil - rekli su iz "Veterine Beograd".

(Kurir.rs/Telegraf/Foto: Shutterstock/Ilustracija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track