RODITELJI I ĐACI BLOKIRALI SMEDEREVSKI PUT: Žitelji Leštana protestovali jer još nije počela gradnja škole
Foto: Aleksandar Jovanović

ljuti

RODITELJI I ĐACI BLOKIRALI SMEDEREVSKI PUT: Žitelji Leštana protestovali jer još nije počela gradnja škole

Beograd -

Stanovnici Leštana u opštini Grocka svoje nezadovoljstvo zbog neotpočinjanja obnove osnovne škole koja je srušena još u feburaru, već nekoliko dana iskazuju protestima i blokadom Smederevskog puta.

Stotinak roditelja i đaka i večeras su blokirali prometnu saobraćajnicu ne bi li skrenuli pažnju na svoj problem. Pobunjeni roditelji ističu da je neophodno opomenuti nadležne kako bi konačno krenuli u realizaciju projekta koji je u više navrata obećan.

Okupljeni roditelji žele da se škola obnovi

- Očigledno je period prikupljanja jeftinih političkih poena prošao. Cilj im je da pošalju našu decu u škole u Vinči i Kaludjerici od septembra i da, pri tom, radovi u Leštanima i ne započnu - navodi se u pozivu na protest postavljenom na društvenoj mreži Fejsbuk.

Podsetimo, škola u Leštanima je godinama bila u katastrofalnom stanju, zbog čega je početkom 2018. i srušena. Međutim, uprkos obećanjima nadležnih da će đaci nastavu u novoj školi krenuti da pohađaju već od septembra 2017. to se nije desilo, a kako gradnja novog objekta nije ni počela, jasno je da će đaci iz Leštana i narednu školsku godinu provesti van svog naselja.

(Kurir.rs/Blic, A.Milutinović)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track