DRAMA NA ADI CIGANLIJI: Radnik je kopao i pronašao nešto sumnjivo! Odmah naređena HITNA EVAKUACIJA!
Foto: FOTO Printscreen Youtube

nastaO JE HAOS!

DRAMA NA ADI CIGANLIJI: Radnik je kopao i pronašao nešto sumnjivo! Odmah naređena HITNA EVAKUACIJA!

Beograd -

Bomba pronađena u nedelju, u prepodnevnim časovima, na gradilištu budućeg tržnog centra „Ada mol“ u Radničkoj ulici, najverovatnije datira iz Prvog svetskog rata. Specijalizovana ekipa MUP-a Srbije organizovala je akciju uklanjanja opasne naprave, zbog čega je gradilište ispražnjeno.

Kako je i najavljeno, policija, vatrogasci i Hitna pomoć stigli su na lice mesta juče oko podneva. Na ulazu u gradilište, nadomak Ade Ciganlije, okupile su se brojne novinarske ekipe, ali i slučajni prolaznici. Neuobičajena scena za mnoge.

Po dolasku pripadnika sektora za vanredne poslove, koji su bili zaštićeni posebnom opremom, gradilište je ispražnjeno. Radnici su dobili pauzu i uzbuđeno iščekivali razvoj događaja.

- Bombu je pronašao kolega koji je radio na bageru. Bila je duboko u zemlji. Odmah smo obavestili Hitnu pomoć i policiju i obezbedili prostor. Važno je da nije bilo povređenih - saznajemo od jednog od zaposlenih, koji je želeo da ostane anoniman.

Njegov kolega dodaje da je bomba duga oko 75 i da nje njen prečnik oko 20 centimetara.

- Bila je zaglavljena u glini. Koliko sam čuo, radi se o topovskoj granati - kaže on, ne želeći da se predstavi jer je „situacija osetljiva“.

Dok se čekala odluka hoće li bomba biti uništena na licu mesta ili će biti preneta na neku bezbedniju lokaciju, radnici su obavešteni da idu kućama, jer će akcija potrajati.

- Dobro je da je kolega na vreme zaustavio bager. Ko zna šta je moglo da se dogodi. Dok sam radio u Pančevu, takođe smo pronašli bombu, i to avionsku - kazao nam je jedan od građevinaca.

Pomoću kranova, bomba je oko 14.30 bezbedno preneta do specijalnog vozila i uz policijsku pratnju odvezena s gradilišta.

Na licu mesta kružila je informacija da je pronađena bomba u stvari projektil čuvene „Debele Berte“! Superteška haubica, proizvedena u Nemačkoj neposredno pred Prvi svetski rat, zaista je korišćena tokom borbi za Beograd 1915. godine. Da li je reč o projektilu namenjenom ovom razornom oruđu, saopštiće nadležne službe.

Kurir.rs/Alo!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track