MINISTARSTVO ODBRANE: Top nije pao na dete, upozoravamo građane da poštuju pravila kretanja zbog bezbednosti
Foto: Jelena Vučetić

kalemegdan

MINISTARSTVO ODBRANE: Top nije pao na dete, upozoravamo građane da poštuju pravila kretanja zbog bezbednosti

Beograd -

BEOGRAD - Ministarstvo odbrane je saopštilo povodom povređivanja deteta na Kalemegdanu, da na njega nije pao top.

"Sinoć oko 20.05 časova radnik službe obezbeđenja „Beogradske tvrđave" telefonom je obavestio čuvara Vojnog muzeja da je došlo do povređivanja deteta, koje je sa roditeljima obilazilo postavku u eksterijeru Vojnog muzeja", naveli su u saopštenju ovog ministarstva i dodali:

"Nakon poziva, dežurni Vojnog muzeja pomogao je detetu i pozvao hitnu pomoć koja je ubrzo stigla. Pošto je hitna pomoć u pratnji roditelja odvezla dete u Urgentni centar, dežurni Vojnog muzeja, čuvar i radnik obezbeđenja „Beogradske tvrđave" obišli su sve izložbene topove na bedemu „Beogradske tvrđave" i utvrdili su da su svi na svom mestu i da nema ni jednog pomerenog topa".

"Ukazujemo na činjenicu da je i na početku i na kraju hodne staze „Beogradske tvrđave", ispred izloženih eksponata jasno istaknuto upozorenje na srpskom i na engleskom jeziku da je penjanje na eksponate zabranjeno, što, nažalost, pojedini posetioci tvrđave ne poštuju", apeluju iz ministarstva odbrane.

Da ne bi dolazilo do neželjenih posledica, Ministarstvo odbrane i ovom prilikom apeluje na građane da se pridržavaju upozorenja o kretanju u eksterijeru Vojnog muzeja, radi lične bezbednosti, a posebno bezbednosti svoje dece.

Podsetimo, sinoć se u medijima pojavila informacija da je na petogodišnje dete pao top, kao i da je mališanu tom prilikom slomljena vilica.

(Kurir.rs/ Foto: ilustracija Jelena Vučetić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track