Policija i vatrogasci i dalje na terenu

STRAVIČAN POŽAR PROGUTAO 5. SPRAT ZGRADE U DESPOTA STEFANA: Žena teško povređena! Sve u stanu izgorelo osim ikone Svetog Nikole! (KURIR TV, FOTO)

Beograd -

U zgradi u Bulevaru Despota Stefana u Beogradu jutros je izbio požar, a kako je rečeno u Hitnoj pomoći ima povređenih. Iz stana na petom spratu evakuisane su tri osobe, a stan je potpuno izgoreo osim ikone.

foto: Tanjug/Sava Radovanović

"Prema prvim informacijama jedna žena je teže povređena, a više osoba nagutalo se dima", rekao je Mirko Lutovac iz Hitne pomoći.

foto: Kurir/Milica Jeremić

Evakuisani stanari sa 5. sprata još se nalaze ispred zgrade, dok se ne završi policijski uviđaj koji bi trebalo da utvrdi uzrok požara, a za sada se sumnja da je problem nastao zbog neispravnoh i dotrajalih instalacija.

Kako je za Kurir rekao jedan od stanara, jutros nešto pre 7 časova ih je probudio dim i čuli su povike uznemirenih komšija iz hodnika.

foto: Kurir/Milica Jeremić

"Ovde zivi mnogo starijih ljudi, nisu ni mogli tako brzo da napuste zgradu. I moja majka se nagutala dima, evo sad zovem redom sve rođake da im javim da ne brinu, i svesnom je stanju, zbrinuli su je iz Hitne. Jedan komšija je stvarno odmah zvao vatrogasce i stvorili su se za par minuta. Samo sam pogledao na šta nam liči sprat, ali ni sam ne mogu da ocenim kolika je šteta u pitanju, jer je sve pod vodom od gašenja požara, a i policija je još gore, ne daju nam da se vratimo u stanove. Sve je u stanu izgorelo osim ikone Svetog Nikole.Ona je ostala netaknuta", ispričao je on za Kurir.

foto: Printscreen YT

Kako navode, puka je sreća što se zgrada nalazi tačno prekoputa Policijske stanice 29. novembar, pa su policajci odmah dotrčali i pomagali uspaničenim ljudima da se evakuišu.

1 / 7 Foto: Kurir/Milica Jeremić

Stan je potpuno izgoreo. Samo je ikona ostala. Dizalicom su sa druge strane zgrade spustili mladića i njegovu devojku. Njegova majka, inače vlasnica stana, zadobila je teške opekotine i nalazi se na reanimaciji u Urgentnom centru - kažu komšije.

foto: Kurir/Milica Jeremić

U MUP je rečeno da su policija i vatrogasci na listu mesta i da je u toku lokalizacija požara.

(Kurir.rs/Milica Jeremić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track