ISPRAŽNJEN PO HITNOM POSTUPKU: Inspekcija zabranila prodaju kondoma i lekova iz beogradskog APOTEKOMATA!
Foto: printscreen

ISPRAŽNJEN PO HITNOM POSTUPKU: Inspekcija zabranila prodaju kondoma i lekova iz beogradskog APOTEKOMATA!

Beograd -

Novopostavljeni samouslužni aparat - apotekomat, koji pored raznih lekova i testova za trudnoću sadrži i kondome danas je ispražnjen, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja.

Zdravstveni inspektor i inspektor za lekove i medicinska sredstva su, nakon dopisa Farmaceutske komore, bez prethodnog obaveštenja danas pre podne obavili nadzor apoteke na uglu Nehruove i Ulice Jurija Gagarina na Novom Beogradu.

Inspektori su utvrdili da je ovaj samouslužni aparat postavljen 31. jula u prostoru magacina te apoteke, a da su ga farmaceuti sami dopunjavali proizvodima kao što su "strepsils plus", "biofriz" gel i sprej, "pantenol", raznim dijetetskim proizvodima, analgeticima, probioticima, kao i kondomima.

Fotografija ovog aparata proširila se prethodno društvenim mrežama i medijima, nakon čega je Ministarstvo zdravlja poslalo nenajavljenu inspekciju i aparat je ispražnjen.

- Tokom inspekcijskom nadzora zapisnički je izrečena mera zabrane prometa lekova i medicinskih sredstava van apoteke, na osnovu čega su zaposleni apoteke pristupili iznošenju svih proizvoda iz aparata, isti je ispražnjen - saopšteno je iz Ministarstva.

(Kurir.rs/Blic Foto: Twitter printscreen)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track