KONTROLA U KOSOVSKOJ: Oduzeto oko 2.000 polovnih udžbenika i knjiga
Foto: Zorana Jevtić

u planu nove provere

KONTROLA U KOSOVSKOJ: Oduzeto oko 2.000 polovnih udžbenika i knjiga

Beograd -

BEOGRAD - U Kosovskoj ulici je sprovedena kontrola nelegalne prodaje polovnih knjiga i udžbenika, oduzeto ih je oko 2.000, a protiv osoba zatečenih u prekršaju biće podneti zahtevi za pokretanje prekršajnih postupaka.

Slične akcije biće organizovane i u narednom periodu, saopšteno je danas iz Sekretarijata za inspekcijske poslove.

Sekretarka za inspekcijske poslove Sonja Podunavac reka je da su inspektori doneli rešenja o oduzimanju robe osobama koje su zatekli u prodaji, naloženo im je da se registruju, a istovremeno im je zabranjeno obavljanje delatnosti.

"Tokom akcije oduzeto je oko 2.000 polovnih udžbenika i knjiga, a protiv lica zatecenih u prekršaju biće podneti zahtevi za pokretanje prekršajnih postupaka", precizirala je Podunavac, a navodi se na sajtu Gradske uprave.

Kontrolu su zajedno sproveli gradska komunalna inspekcija i komunalna inspekcija Starog grada, Sekreterijat za inspekcijske poslove, za poslove odbrane, vanrednih situacija i komunikacije, kao i Sekretarijata za poslove komunalne policije i Policijske stanice Stari grad.

foto: Zorana Jevtić

Podunavac je dodala da komunalna inspekcija redovno vrši kontrolu nelegalne prodaje na svim kritičnim tačkama u gradu, a redovno se organizuju zajedničke akcije u kojima učestvuju i komunalne inspekcije opština.

Navela je da je pre nekoliko dana, 11. avgusta, u okviru akcije "Prolećno uređenje Beograda 2018", na platou ispred Cvetkove pijace izvršili inspekcijski nadzor, a tada su komunalni inspektori oduzeli veću količinu polovne robe za prodaju.

U okviru te akcije, dan kasnije, u Šajkaškoj ulici, Pazovačkom putu i Geteovoj ulici u Zemunu su oduzete veće količine polovne robe.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track