Najnovije vesti

NAKON STRAVIČNE NESREĆE NA GRADILIŠTU U SARAJEVSKOJ: Inspektorat za rad podnosi krivičnu prijavu zbog smrti radnika
Foto: Marina Lopičić

rad na crno

NAKON STRAVIČNE NESREĆE NA GRADILIŠTU U SARAJEVSKOJ: Inspektorat za rad podnosi krivičnu prijavu zbog smrti radnika

Beograd

BEOGRAD - Direktorka Uprave za bezbednost i zdravlje na radu Marina Furtula izjavila je danas da će protiv svih odgovornih na gradilištu u Ulici Kneza Miloša u Beogradu na kojem je poginuo radnik.

 

Ona je precizirala da će krivične prijave biti podnete protiv izvođača radova i poslodavca, koji je držao radnika na crno i nije primenio mere zaštite bezbednosti i zdravlja na radu.

 

"U ovom trenutku imamo osnova za pokretanje krivične prijave i mi ćemo kao Inspektorat za rad to i uraditi. Moram da istaknem da je za smrtnu povredu na radu zaprećena kazna zatvorom do 12 godina", rekla je Furtula.

 

Ona je dodala da poslodavac nije imao dokumente kojima se propisuju bezbednost i zdravlje na radu, kao ni osobu zaduženo za to.

 

Ranije je utvrđeno da je prilikom obrušavanja zida zatrpan radnik T. N. (58), koji je preminuo usled zadobijenih povreda.

 

Poslodavac nastradalom radniku bila je firma Anker bau iz Boljevaca, čija je delatnost usluge ostalog čišćenja zgrada i opreme, a koju je izvodjač radova, Energo grupa, angažovao kao podizvodjača.

 

(Kurir.rs/Beta/Foto: Marina Lopičić)

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...