PRVE EKSKLUZIVNE FOTOGRAFIJE EGIPATSKOG AVIONA: Ovo je letelica koja je napravila HAOS na beogradskom aerodromu! SATIMA SVE BILO BLOKIRANO! (FOTO)
Foto: Čitalac Kurira

pometnja

PRVE EKSKLUZIVNE FOTOGRAFIJE EGIPATSKOG AVIONA: Ovo je letelica koja je napravila HAOS na beogradskom aerodromu! SATIMA SVE BILO BLOKIRANO! (FOTO)

Beograd -

BEOGRAD - Avion egipatske kompanije "Idžipt er" (Egypt Air), usled tehničkih problema, sleteo je jutros na Aerodrom "Nikola Tesla" u Beograd i ostao na poletno-sletnoj stazi.

Letelica je izgurana nešto pre 11 časova, a putnici su krenuli na svoje letove.

Inače, avion je blokirao vazdušni saobraćaj prestoničkog aerodroma, pa je on bio privremeno zatvoren za poletanja i sletanja.

Kako se nezvanično saznaje, egipatskom avionu su se blokirali točkovi glavnog stajnog trapa i zapalile sve četiri gume, a ovaj avion se vodio kao teretni.

foto: Čitalac Kurira

U saopštenju aerodroma se preciziralo da je avion tipa "boing 737-800" egipatske kompanije koji je, bez putnika, sleteo u 04.11 časova na beogradski aerodrom, ostao je na poletno-sletnoj stazi usled tehničkih problema i dodaje da će aerodrom biti zatvoren na dva sata.

Izvršni direktor aerodroma Žarko Suvačarov rekao je da će aerodrom ostati do daljeg zatvoren za poletanja i sletanja. Prema njegovim rečima, aerodrom je pokrenuo sve mere i postupke za vanredne situacije radi uklanjanja aviona, a vazduhoplovi drugih kompanija preusmeravaju se na aerodrome u susednim državama u regionu.

Na pitanje novinara koliko će trajati ovakvo stanje, Suvačarov je rekao da ne može da kaže određeno dok se ne utvrde tačno načini na koje se tehnički može izvesti uklanjanje vazduhoplova, jer su, kako je naveo, svi točkovi glavnog stajnog trapa oštećeni.

"Sam postupak zahteva ozbiljniju pripremu i dugotrajniju aktivnost. Tako da sigurno u narednih nekoliko sati aerodrom neće biti otvoren za javni avio prevoz", rekao je Suvačarov za RTS.

Situacija na aerodromu je, kako je rekao, vanredna.

foto: Printscreen Pink TV

Aerodrom "Nikola Tesla" u saopštenju je istakao da čini maksimalne napore kako bi poletno-sletna staza što pre ponovo bila u punoj funkciji, ali i ukazuje da uklanjanje aviona sa poletno-sletne staze zavisi od tehničkih mogućnosti za njegovo bezbedno uklanjanje i stanja u kojem se nalazi avion.

foto: Čitalac Kurira

Istovremeno, Er Srbija je ranije danas saopštala da su, zbog privremenog zatvaranja beogradskog aerodroma, svi njeni avioni preusmereni su na okolne aerodrome u regionu.

(Kurir.rs/Foto: Čitalac Kurira)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track