GRADONAČELNIK RADOJIČIĆ ZA KURIR O TURISTIČKIM POTENCIJALIMA PRESTONICE: Beograd postao svetski interesantna destinacija
Foto: Dragana Udovičić

Rezultati

GRADONAČELNIK RADOJIČIĆ ZA KURIR O TURISTIČKIM POTENCIJALIMA PRESTONICE: Beograd postao svetski interesantna destinacija

Beograd -

U prvih sedam meseci ove godine imamo milion i sto noćenja što je za 13 odsto više nego prethodne, kaže Zoran Radojičić

Ponosan sam što Beograd iz godine u godinu postaje sve popularnija i profitabilnija turistička destinacija, kaže za Kurir gradonačelnik Beograda, prof. dr Zoran Radojičić, koji će govoriti u uvodnom delu konferencije koju organizuje "Adrija medija grupa" "Turizam Srbije - partnerstva za budućnost" 26. septembra u beogradskom hotelu "Kraun plaza".

foto: Kurir

Da li je u Beogradu zabeležen rast stranih turista u odnosu na prošlu godinu? - S velikim zadovoljstvom mogu da kažem da, i prethodnih godina kao i ove godine, beležimo rast u turizmu. Za ovu godinu precizniji podatak je da je 13 odsto veći broj noćenja, a to je otprilike oko milion i sto noćenja u ovoj godini za prvih sedam meseci. Vrlo smo ponosni i smatram da je veoma značajno da imamo ovakav trend i da se on zadrži i dalje.

Iz kojih zemalja nam najviše turista dolazi? - Najveći broj turista dolazi nam iz Turske, a sve je više turista iz Kine. Takođe, turisti iz zemalja iz okruženja nam tokom cele godine dolaze u Beograd, a najviše za Novu godinu. Ruski turisti su veoma zainteresovani, veliki ih je broj i biće ih sve više. Generalno, Beograd je veoma interesantna destinacija za mnoge u svetu. Imate li podatke koja su to mesta koje strani turisti najviše posećuju u Beogradu? - Puno toga imamo da ponudimo turistima. Pre svega vole da vide istorijske znamenitosti grada Beograda, ali su im interesantne i naše prirodne lepote, parkovi, reke, Ada Ciganlija, muzeji... Sada kada smo renovirali Narodni muzej i Muzej savremene umetnosti, kao i Muzej Nikole Tesle, postali su veoma popularni. Ideja je da napravimo da napravimo nov i veći muzej. Da li imate neke planove za budućnost kada je razvoj turizma u Beogradu u pitanju? - Sve što uradimo dobro za Beograd, na kraju se odražava na turizam. Neke konkretne stvari kao što je pasarela, koja je pri kraju na Kalemegdanu, takođe i gondola koja će povezivati Kalemegdan sa drugom obalom interesantne su stvari koje će sigurno biti atrakcija za naše goste koji budu dolazili u Beograd. Proširenje pešačke zone, sve što organizujemo u Beogradu, bilo koju priredbu, bilo koji koncert imaju pozitivan efekat na turizam.

Ostalo je još samo 4 dana do najveće Konferencije o Turizmu.

Rezervišite Vaše mesto i prijavite se na: http://konferencije.adriamediagroup.com/prijavi-se/

Struka na jednom mestu

Ključni odgovori

U tri panela panelisti će dati neke od odgovora gde se srpski turizam trenutno nalazi, a učesnici su relevantni stručnjaci iz ove oblasti. Cilj konferencije je da se javnost informiše o trendovima i mogućnostima razvoja i investiranja u jednu od najprofitabilnijih privrednih grana, koja iz godine u godinu beleži sve veži rast, što je od strateškog značaja za razvoj Srbije.

Kurir.rs/ Dijana Glogonjac/ Foto: Dragana Udovičić, Zorana Jevtić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track