DOBRO DOŠLI: Mali fudbaleri iz Raniluga u poseti Beogradu! Stari dvor ispunila dečja graja i smeh mališana (FOTO)
Foto: Beoinfo

odlični su đaci, vole sport i maštaju da postanu fudbaleri

DOBRO DOŠLI: Mali fudbaleri iz Raniluga u poseti Beogradu! Stari dvor ispunila dečja graja i smeh mališana (FOTO)

Beograd -

Raduju se derbiju, ali i posetama Zoološkom vrtu i muzejima u Beogradu

BEOGRAD - Dečaci iz Škole fudbala "Ropotovo" iz Raniluga sa Kosova i Metohije došli su u dvodnevnu posetu Beogradu, tokom koje će posetiti Kuću fudbala u Staroj Pazovi, stadione "Crvene zvezde" i "Partizana" i sa tribina pratiti 158. "večiti derbi" u Humskoj.

foto: Beoinfo

Danas su obišli i zgradu Starog dvora, gde im je domaćin bio predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević. Kako kažu, odlični su đaci, vole sport i maštaju da postanu fudbaleri. Raduju se derbiju, ali i posetama Zoološkom vrtu i muzejima u Beogradu.

U Starom dvoru pažnju im je privukao balkon na kojem se, tradicionalno, dočekuju osvajači medalja, kaže 12-godišnji Aleksa Gulić. S njim je i njegov drug, 11-godišnji Andrej Ristić, kome je fudbal, kaže, omiljeni sport, voli Ronalda, a od srpskih fudbalera Dušana Tadića.

foto: Beoinfo

Devetogodišnji Dušan Jovanović još jedan je "fan" Ronalda, ali i bivšeg igrača Partizana Aleksandra Mitrovića. "Odlični smo đaci. Voleo bih da budem fudbaler, da igram za Partizan, pa za Juventus", rekao je Dušan.

Predsednik Skupštine grada rekao je da je za mališane sa KiM koji vole sport i fudbal, organizovan lep sportski vikend u Beogradu.

"Drago mi je da sam danas budem domaćin ovim mališanima. Oni su srećni i zadovoljni i kad god budemo imali priliku i kad oni budu želeli da dođu u Beograd, bićemo im domaćini", rekao je Nikodijević.

foto: Beoinfo

Kako kaže, posete dece najdraži su događaji u Skupštini grada.

"Njihov osmeh, sreća i zadovoljstvo što će videti sportske idole i gledati najveću utakmicu u srpskom fudbalu, vredi više od 1.000 reči", dodao je Nikodijević.

Mališani će tokom posete obići i Zoološki vrt, kao i najvažnija kulturno-istorijska zdanja glavnog grada. Škola fudbala okuplja 70 dečaka, uzrasta od šest do 12 godina.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Beoinfo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track