Najnovije vesti

Sednica Skupštine grada u četvrtak

Sednica

Sednica Skupštine grada u četvrtak

Beograd
Na dnevnom redu Skupštine nalazi se Predlog odluke o završnom računu budžeta grada Beograda za 2011. godinu, kao i Predlog odluke o rebalansu budžeta grada Beograda za 2012.

BEOGRAD - Predsednik Skupštine grada Beograda Aleksandar Antić sazvao je za četvrtak, 12. jul, u 10 časova, treću sednicu Skupštine grada Beograda.

Na dnevnom redu Skupštine nalazi se Predlog odluke o završnom računu budžeta grada Beograda za 2011. godinu, kao i Predlog odluke o rebalansu budžeta grada Beograda za 2012. godinu.

Razmatraće se i Predlog odluke o obimu sredstava za vršenje poslova grada i gradskih opština i utvrđivanju prihoda koji pripadaju gradu u 2012. godini, kao i Predlog za dopunu Odluke o Gradskoj upravi grada Beograda.

Pred odbornicima će se naći i Predlog za izmenu odluke o merilima za utvrđivanje naknade za uređivanje građevinskog zemljišta, kao i o utvrđivanju zakupnina za poslovni prostor na kome je nosilac prava korišćenja grad Beograd.

Odlučivaće se i o Predlogu odluke o plaćanju posebne naknade za upotrebu dela Auto-puta E75.

Gradsko veće grada Beograda prihvatilo je inicijativu velikog broja građana koji žive na području gradskih opština Grocka, Mladenovac i Sopot, a koji svakodnevno koriste deonicu Auto-puta E75 od mesta prebivališta do Beograda, prvenstveno radi dolaska i odlaska na posao, da ne plaćaju posebnu naknadu – putarinu.

Radi stvaranja jednakih uslova za život i rad svih građana koji žive na teritoriji Beograda, kao i zaštite standarda ovih sugrađana, grad je prihvatio obavezu da umesto njih plaća putarinu u skladu sa Protokolom o saradnji sa JP „Putevi Srbije” i da sredstva uplaćuje u budžet Republike Srbije.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...