Beograd i gradonačelnik Đilas nagrađeni u Dablinu

Nagrada za uspeh

Beograd i gradonačelnik Đilas nagrađeni u Dablinu

Beograd -
Nagrade će primiti zamenica gradonačelnika Tatjana Pašić, koja je tim povodom poručila da su ta priznanja rezultat uložene energije i promena u gradu koji su prepoznati ne samo od sugrađana, već i međunarodne javnosti

BEOGRAD - Glavnom gradu Srbije će na Samitu gradova lidera, koji se održava u Dablinu, biti dodeljena nagrada u kategoriji "Najbolji gradovi", a gradonačelniku Beograda Draganu Đilasu nagrada za menadžera godine, najavljeno je danas iz gradske uprave.

Nagrade će primiti zamenica gradonačelnika Tatjana Pašić, koja je tim povodom poručila da su ta priznanja rezultat uložene energije i promena u gradu koji su prepoznati ne samo od sugrađana, već i međunarodne javnosti.

Nagrade dodeljuje organizacija "Europe Businss Assembly" .

"Napor da Beograd učinimo prijatnijim mestom za život dobija još jednu satisfakciju. S obzirom da je EBA donela ovu odluku na osnovu svojih i analiza "Fajnenšel tajmsa, koje su obuhvatile kriterijume iz oblasti ljudskih resursa, kvaliteta života, infrastrukture i dobrih uslova poslovanja u Beogradu, smatram da je veoma značajno da imamo podršku organizacija koje okupljaju uspešne pojedince, biznismene, naučnike i lidere", rekla je Pašićeva, koja je danas otputovala u Dablin, gde će prisustvovati drugom Samitu gradova lidera.

Ona je dodala da Beograd nagrade shvata kao priznanje za dosadašnje napore u oblasti upravljanja gradom, ali i kao podstrek da nastavi u istom pravcu.

Nagrade koje EBA dodeljuje ustanovljene su 2007, a kategorija "Najbolji gradovi" 2011. godine.Prvi dobitnik te nagrade bila je gradonačelnica Oksforda Elise Benjamin, a pored gradonačelnika Beograda, ovogodišnji dobitnici su i gradonačelnik Dablina Endru Montaž i gradonačelnik Budimpešte Ištvan Tarloš.

EBA je nezavisno udruženje iz Oksforda koje se bavi razvojem menadžmenta u okviru privredne, naučne i društvene saradnje, a okuplja uspešne pojedince, biznismene, naučnike i lidere.

Ciljevi te organizacije su upoznavanje, umrežavanje i identifikovanje najuspešnijih nosilaca ekonomskih, obrazovnih, kulturnih i društvenih aktivnosti širom sveta.

U Dablinu će do 13. jula biti organizovana serija konferencija, panela i diskusija o unapređenju rada gradskih uprava, obrazovanju, izgradnji poslovnih centara, nauci i privlačenju stranih investicija.

Beograd je 16. marta 2006. godine u organizaciji "Fajnenšel tajmsa" proglašen za "Grad budućnosti južne Evrope", a tri godine kasnije od renomiranog turističkog vodiča "Lonli planet" i za jednu od deset najboljih turističkih destinacija.

Glavni grad Srbije kandidovao se za "Evropsku prestonicu kulture 2020".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track