POZORIŠTANCE PUŽ: Premijera Miladinove čarobne lampe, sve je počelo jednom davno u Bagdadu
Foto: Printscreen

predstava u nedelju

POZORIŠTANCE PUŽ: Premijera Miladinove čarobne lampe, sve je počelo jednom davno u Bagdadu

Beograd -

Prva dva slova ovog naslova nisu štamparska greška. Čarobna lampa u verziji Pozorišta Puž nije A-ladinova nego je Mi-ladinova i nešto je manje čarobna od Aladinove lampe jer poput zlatne ribice može da ispuni samo tri želje.

Novi komad se pretpremijerno prikazuje u subotu u 12 i 17 časova i u nedelju u 12 i 14 časova, dok je premijera u nedelju u 18 sati.

Inače, Miladin Miladinović je pravo ime i prezime glumca koji na Puževoj sceni glumi Aladina, ali ubrzo shvata da je sudbinski određen da oslobodi duha iz vekovnog ropstva u lampi. Predstava počinje jednom davno u Bagdadu, kao poznata prastara bajka iz hiljadu i jedne noći, ali dogodi se čudo. Volšebno se pojavljuju nerealni, bajkoviti likovi. Tako nastaje predstava koja nije predstava nego stvarni događaj koji se odvijaju danas u Beogradu....

Pišući svoj novi originalni komad koji ima vrlo male veze sa starom pričom, Branko Milićević imao je na umu da predstavu nameni osnovcima, dakle, velikoj deci i zato radnja priče obiluje peripetijama i neobičnim obrtima. Reditelj Jug Radivojević sledio je ideju pisca, ali je napravio niz akcionih scena punih gegova, trke, spoticanja, padanja i letenja, tako da predstavu s pažnjom mogu da prate i predškolci.

foto: Printscreen

Milorad Damnjanović tumači Miladina, Uroš Jakovljević je Miladinov nerazdvojni drug Bole, Ivan Mihailović ima težak lelujajući zadatak igrajući kao duha iz čarobne lampe, Milica Janketić je zagonetna devojka u koju se Miladin prilično zaljubi, ali se odljubi kada otkrije da je ona u stvari bodljikava princeza Trnjina. Igor Damjanović igra Crnog viteza, koji je Miladinov opasni protivnik, a Aleksandar Vujanović neobičnog slugu Crnog viteza.

Branko Kockica i Lako Nikolić igraju pozorišnog čarobnjaka, vidovitog Čaranka. Pomažu publici da se snađe u ovoj zavrzlami jer začaraju decu da svi budu vidoviti.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track