NOVI ZAKON GASI KOMPANIJU CARGO Guberinić: Naši vozači ostaće bez posla, a Beograđane će voziti samo taksisti
Foto: CarGO

problemi prevoznika

NOVI ZAKON GASI KOMPANIJU CARGO Guberinić: Naši vozači ostaće bez posla, a Beograđane će voziti samo taksisti

Beograd -

Ukoliko se usvoje izmene Zakona Srbije o prevozu putnika u drumskom saobraćaju beogradska kompanija KarGo (Cargo) više neće moći da prevozi građane, rekao je danas direktor te kompanije Vuk Guberinić.

On je novinarima kazao da je suština tih izmena da se zabrani rad aplikacije KarGo i da će tako ljude u Beogradu prevoziti samo taksisti.

"Naša kompanija će se ugasiti, a naši partneri vozači će ostati bez posla. Korisnici usluge prevoza biće oštećeni jer će kvalitet usluga opasti, a cene prevoza skočiti", rekao je on i pozvao poslanike da u Skupštini Srbije ne podrže te izmene Zakona o prevozu putnika.

Prema njegovim rečima, država treba da prepozna kvalitet usluga prevoza koje nudi Kargo i da obezbedi pravo na rad toj kompaniji.

"Mi ne tražimo ustupke od države i njene subvencije. Potrebno nam je samo okruženje u kom nećemo da brinemo da li će neko da nas maltretira na ulici i da nam bije vozače. Želimo da nam država pruži okvir prema kom ćemo imati fer i jednake uslove za rad kao i taksisti", dodao je Guberinić.

Govoreći o najavi taksista da će štrajkovati glađu, Guberinić je rekao da mu je žao što na taj način žele da se izbore za to u šta veruju i da se nada da će se taksisti urazumiti.

"Za razliku od taksista, KarGo se za svoja prava bori ulaganjima kojima će moći da ponudi povoljnu i bezbednu uslugu građanima Beograda", kazao je on.

Prema rečima Guberinića, Komisija za zaštitu konkurencije Srbije uputila je mišljenje Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture po kom novi uslovi za obavljanje usluge prevoza mogu da ograniče konkurenciju na tržištu i da nanese štetu korisnicima tih usluga.

KarGo je beogradska kompanija koja je počela sa radom 2015. godine u želji da građanima ponudi aplikaciju za brzu, bezbednu i povoljnu vožnju kao što je to slučaj u razvijenijim zemljama.

(Kurir.rs/Beta)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja