ZABRANJENA GRADNJA ARHITEKTONSKOG ČUDA NA CVETANOVOJ ĆUPRIJI: Inspekcija zaustavila radove, vlasnik da se javi u opštinu Zvezdara
Foto: Twitter/operativacizzemuna, Printscreen

neviđeno

ZABRANJENA GRADNJA ARHITEKTONSKOG ČUDA NA CVETANOVOJ ĆUPRIJI: Inspekcija zaustavila radove, vlasnik da se javi u opštinu Zvezdara

Beograd -

BEOGRAD - Sekretarijat za inspekcijske poslove zabranio je dalje izvođenje radova na gradilištu koje se nalazi u Ulici Cvetanova ćuprija - Krivošijska kod broja 20M, na opštini Zvezdara.

Mediji su prethodno preneli da se na Medaković padini, nedaleko od Cvetanove ćuprije, gradi najuža zgrada u Beogradu, širine tri do četiri metra.

Kako prenosi Beoinfo, tokom inspekcijskog nadzora koji je sproveden utvrđeno je da se radi o izvođenju građevinskih radova na izgradnji objekta visine šest spratova (spratnost Su+P+6).

Građevinski inspektor Sekretarijata za inspekcijske poslove zabranio je dalje izvođenje radova zbog činjenice da na objektu nije bilo potrebne dokumentacije, dok gradilište nije bilo obeleženo gradilšnom tablom, saopšteno je iz Sekretarijata za inspekcijske poslove.

Licu koje je zatečeno na gradilištu ostavljen je poziv da se vlasnik objekta javi u prostorije Sekretarijata za inspekcijske poslove.

"Slim zgrada" na Zvezdari je rezultat navodne svađe dva brata, a fotografije tog objekta izazvale su niz reakcija na društvenim mrežama.

Širina zgrade u jednom delu je svega tri do cetiri metra, mada prolaznici mogu da dobiju potpuno drugaciju sliku samo ako odu i pogledaju je sa zadnje strane.

Na Tviteru je objavljeno i da je ovakav objekat sagrađen zbog sukoba dva brata koji dele istu parcelu i nisu mogli da se dogovore. Tako je jedan ukinuo pogled drugom bratu, piše na Tviteru, ocigledno asocirajuci na činjenicu da je ova "slim zgrada" potpuno zaklonila pogled svima koji žive u objektima iza nje.

Komšije u blizini su u šoku mesecima i kažu da su umesto puta dobili ovo "čudo" koje im je zatvorilo sve poglede.

Kažu i da je gradnja počela noću za vreme praznika i da se već mesecima grubi radovi izvode uglavnom noću.

Kazu i da se radnici sklone samo kada im neko najavi da ce doći inspekcija.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track